Mikulás a Birminghami Magyar Tanodában

/ Tóth Enikő Sára /
toth.eniko.sara képe
2018. december 8-án Birminghambe látogatott a Mikulás, havat nem hozott, viszont sok ajándékkal és meglepetéssel készült a Birminghami Magyar Tanoda által szervezett ünnepségre. A gyerekek karácsonyi dalokkal várták a Mikulást, melyhez kíséretet a Folktone Band biztosított.
Mikulás járt BirminghambenA Mikulás ajándékokkal is kedveskedettMikulás BirminghambenTáncolás a Folktone-nal

A Birminghami Magyar Tanoda, immáron harmadik éve szervezi meg a Mikulásváró ünnepségét az érdeklődő magyar családok számára. Idén, 2018. december 8-án látogatott el a Mikulás a Selly Oak-i Birminghami Tanoda helyszínére, ahol közel 60 gyermek és szülei várták már izgatottan a nagyszakállút. 

A tanoda csapata kézműves asztallal, magyar termelői borokkal, hurkával, kolbásszal várta a vendégeket. A gyermekeknek délután mesevetítéssel kezdődött az ünnepség, szüleik közben a büfében tudtak vásárolni magyar ételeket. Később a Folktone Band gondoskodott a jó hangulatról, amikor ugyanis a gyermekek és szüleik közös táncolással és énekléssel hangolódtak az ünnepi hangulatra. A kézműves asztalokon mézeskalács-díszítésre, karácsonyfadísz készítésére és színezésére volt lehetőség. A kisebbeknek külön baba-mama szobát állítottunk fel.

A Folktone zenekar a táncolásban kimelegedett gyermekeket és szüleiket a karácsonyfa köré invitálta és közös karácsonyi énekekkel várták a Mikulást, aki csengőszóval meg is érkezett a szép dalok hallatára. A gyermekeket a Mikulás szorgos segítője, a krampusz szólította egyesével, hogy átvegyék a Mikulástól az ajándékukat. Az ajándékosztást követően fényképezkedés következett a Mikulással, majd estig tartó zenés mulatság folytatódott.

Jövőre is szeretettel várunk mindenkit programjainkra! 

Legközelebbi esemény: 2019. február 16-án Gryllus Vilmos gyermekkoncertje Birminghamben!