A Mikulás Washingtonban is járt

/ Völner Eszter /
volner.eszter képe
Az amerikai magyar gyerekekhez december 6-án a magyar iskolába ellátogatott a Mikulás. Az Amerikai Egyesült Államokban decemberben többször is össze lehet találkozni a titokzatos alakkal, hiszen a karácsonyi ajándékokat is „Santa" hozza, és ezidőtájt az üzletekben is bele lehet botlani kívánságokat gyűjtő pirosruhás figurákba.
..betlehemeskrampuszokkal

A magyar Mikulás kicsit mást képvisel. Nem csak az ajándékok embere ő, hanem erkölcsi tanító, megdicséri, vagy picit megdorgálja a rosszcsontokat. A magyar iskola idei utolsó napján sokan először találkoztak a magyar Mikulással. Ezen a nyelven is beszélgetett a gyerekekkel. Megilletődve hallgatták, és megkönnyebbülve vették ell az ajándékot – virgács helyett. Az iskolás gyerekek még személyes üzenetet is kaptak.

Egy héttel később a cserkészeknél volt ünnepi foglalkozás. Először kiosztották az új jelvényeket az arra érdemeseknek, majd a karácsonyi témakör került előtérbe.

A cserkészekkel már egy hónapja készülődtünk az ünnepségre, a betlehemes énekeket szépen megtanultuk. A szülők örömére egy rövid misztériumjátékkal készültek a gyerekek, karácsonyi dalokkal még hangulatosabbá téve az eseményt. A kislányok angyalnak, a fiúk pásztoroknak öltöztek, nagyon lelkesen énekeltek és szerepeltek. Szerencsére élőzene is szólt, mert egy zeneszerető anyuka gitárral kísérte a kórust.

A nagykövetségi dolgozók, szülők és barátok mind összegyűltek a műsor végén egy benti piknikre, és a kiscserkészek is találkoztak a Mikulással. Időbe telt míg végre megérkezett a Mikulás bácsi, így egy végtelenített verzióban énekelték a picik egyre hangosabban a „Mikulás, Mikulás” című dalt.