A Mikulás érkezése Ljungby-ba

Mikulás- és karácsonyváró családi táncház

/ Smid Zsófia /
smid.zsofia képe
A svédországi Ljungby-ban 42 gyermek várta, hogy a Mikulás megajándékozza. A Mikulás meg is érkezett egy jó hangulatú családi táncház után. Énekeltünk, táncoltunk.
mikulás1mikulás2mikulás3mikulás4

"Mikulás, Mikulás, kedves Mikulás, gyere már, gyere már, minden gyerek vár..."

December 10-én a svédországi Ljungby-ban 42 gyermek várta, hogy a Mikulás megajándékozza. A Mikulás meg is érkezett egy jó hangulatú családi táncház után.

Rengeteg kis csillogó szempár érkezett vasárnap a Petőfi Magyar Egyesület székhelyére. Egytől-egyig izgalomban a várakozástól, hogy idén is elég jó gyerekek voltak-e és kiérdemlik-e a Mikulás puttonyából előkerülő csomagocskát. A terem telve volt anyukákkal, apukákkal, nagymamákkal, kicsikkel, nagyokkal, totyogókkal, kamaszokkal.

A várakozás azonban nem telt el tétlenül. Hatalmas táncházi forgatagban vehettek részt a vendégek. Megbeszéltük, ki a jó gyerek és ki nem (természetesen mindenki az előbbi kategóriába tartozott). Gyakoroltuk a különböző Mikulás dalokat, építettünk képzeteltbeli hóembert és felelevenítettük a karácsonyi történetet, Jézus születését és minden mozzanathoz (angyalok érkezése, pásztorok érkezése) tanultunk új dalt. Vonattal továbbálltunk, felültünk a karácsonyi hintára is, majd jól kiugrálva, kipörögve-forogva levezettük az izgalmunkat egy ügyességi játékban. A Mikulás odakint figyelt minket és amikor meghallotta, hogy neki éneklünk, befáradt közénk a terembe. Leült a már előre feldíszített karácsonyfa alá és kiosztotta a csomagokat a gyerekeknek.

A felnőttek is beszálltak a mókába és gyermekeikkel együtt énekeltek. A kevésbé táncos és dalos kedvűek pedig bátran csipegethettek a szervezők által gondosan előkészített süteményből, glögből (svéd forró ital) és kávéból.

Összességében megalapoztuk az adventi hangulatot és sikerrel, nagy létszámmal zártuk a naptári évet Ljungby-ban.