Melbourne-be látogatott Cserháti Ferenc püspök

/ Dr. Kiss Máté Jenő /
kiss.mate.jeno képe
Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök ausztráliai útja során október 31-én érkezett Adelaide-ből Melbourne-be és egy hetet töltött a victoriai magyarok körében.
Püspöki mise WantirnábanA püspökatya előadásaA püspökatya GeelongbanMise a Szent Colman-templomban

A püspökatya mindenszentek ünnepén a wantirnai Szent István-templomban mutatott be főpapi szentmisét. Prédikációjában a halottainkért mondott ima fontosságát hangsúlyozta.

Másnap, halottak napján a balaclavai plébánia közösségi termében munkájáról, a határon túli magyarok lelkipásztori ellátásáról, a különböző magyar közösségeknél tett látogatásainak tapasztalatairól tartott előadást. Az előadáson és az azt követő beszélgetésen részt vett Kálmán László, a melbourne-i Konzuli Iroda vezető konzulja és Marót Márta, a Melbourne-i Magyar Központ igazgatója, a Victoriai Magyar Tanács elnöke is.

November 3-án a püspökatya Geelongba látogatott, ahol a Szent László Közösségben celebrált előesti szentmisét. Szentbeszédében a főparancsolatról, a szeretet isteni mivoltáról elmélkedett.

November 4-én, vasárnap a püspökatya Laczkó Mihály atyával a balaclavai Szent Colman-templomban mutatott be ünnepi szentmisét. A szentmise keretében először járult szentáldozáshoz az egyetlen idei elsőáldozó, Kővári Kincső. A misét követően Cserháti Ferenc püspök átadta Ferenc pápa áldását Pamela Woodnak, a Szent Colman-plébánia képviselő-testülete elnökének, valamint Kovács Jánosnak, a Regnum Marianum Magyar Egyházközség elnökének. Az ünnepségen Dézsi Csaba, a melbourne-i református gyülekezet lelkipásztora és Kálmán László konzul is részt vett.

November 4-én a wantirnai Árpád Idősek Otthonában mutatott be szentmisét. Itt Szent Imre herceg erényes életének példáján keresztül hívta fel a figyelmet az Úr eljövetelére való éber várakozás fontosságára.

Cserháti Ferenc püspök október 8-án hagyta el Melbourne városát, Sydney-ben folytatja ausztráliai útját.