Megnyitotta kapuit a Hulli Magyar Tanoda

/ Petrás Éva /
petras.eva képe
December első szombatján az angliai Kingston upon Hullban is sor került az első tanodai foglalkozásra.

 

A Hulli Magyar Közösség (Hungarian Community Group) 2012-ben alakult meg hivatalosan. Azóta havi, kéthavi rendszerességgel igyekeztek a gyermekeknek színes, tartalmas elfoglaltságot kínálni. A Kőrösi Csoma Sándor Program elindulásával a szervezést a Manchesterből ide utazó ösztöndíjasok segítették. A 2018/2019-es programévben a városba - személyemben - külön ösztöndíjas érkezett. Azóta minden szombaton gyermek - és kézműves foglalkozások várják a kicsiket és nagyobbakat egyaránt.

Október végén, szülőkkel beszélgetve fogalmazódott meg a Tanoda ötlete, melyhez a Balassi-füzetek kiváló segítséget nyújtanak, hiszen használatukkal játékos formában, élményszerűen fejlődhet a gyermekek magyar nyelvű írás- és olvasáskészsége, szóbeli kifejező képessége.

Mi mást választhattunk volna az első foglalkozás témájának, mint az Ünnepeljünk együtt! című kiadvány Mikulás témakörét. A kedvezőtlen időjárás sajnos többek kedvét szegte, hogy eljöjjenek, de a jelenlévőkkel igazán barátságos hangulatban vettük szemügyre az érdekes feladatokat.

A tanodai foglalkozásokat kéthetente tervezzük, a következő december 15-én lesz, a karácsony ünnepét járjuk majd körbe.