Megemlékezés az 1848-as Szabadságharcról Manchesterben

/ Szivós Kata Dóra /
szivos.kata.dora képe
A Zsigmond Király Magyar Iskola 2024. március 9-én két helyszínen emlékezett meg az 1848-as Szabadságharcró,l és a március 15-i eseményekről.
Március 15-i megemlékezés - ünnepi műsorMárcius 15-i megemlékezés - ünnepi műsorMárcius 15-i ifijak ManchesterbenMárcius 15-i ifijak Manchesterben

Az iskola székhelyén a diákok huszárokká változtak és különféle kalandos kézműves és mozgásos foglalkozásokon vettek részt. Mialatt a közösségi házban javában folyt a munka, Bartha Miklós az iskola megbízott igazgatója, és Nagy Györe Klaudia általános iskolai tanár a manchesteri Central Library épületében, Magyarország Főkonzulátusa Manchester hivatalos ünnepi rendezvényén, a hagyományokhoz híven az iskola nevében megkoszorúzta Kossuth Lajos emléktábláját. Az ünnepi műsor keretében Szivós Kata Kőrösi Csoma Sándor ösztöndíjas táncművész, néptáncpedagógus, és Biro Albert gitárművész mezőségi és Dél-alföldi néptáncokból, valamint több stílusú dalokból adott elő látványos bemutatót, majd a műsor befejeztével iskolai foglalkozást tartottak az ott megjelent gyermekek számára. Az ünnepi műsor a Tulipán Zither Band & Folk Arts Manchester, a Boldog Salkaházi Sára cserkész csapat Manchester, és a Zsigmond Király Magyar Iskola együttműködésében valósult meg.