Mazsola és Tádé Birminghamben

Vidám családi nap bábelőadással

/ Nagy Regina Mária /
nagy.regina képe
Vidám, családi rendezvénnyel kezdte meg a tanévet a Birminghami Magyar Tanoda és Kulturális Központ. Szeptember 14-én szombaton az Ametist Bábszínház előadásában láthattuk Mazsola és Tádé kedves történetét.
vidámságbábkészítéskalács

Bálint Ágnes meséje nem csak a gyerekeket, de szüleiket is a nézőtérre ültette. A történetet hagyományos kesztyűbábokkal elevenítette meg a három fős bábművész csapat. Az előadás előtt és után is lehetősége volt a gyerekeknek arra, hogy egyedül, vagy szülői segítséggel ők is készítsenek bábokat, számos egyedi Mazsola ujjbáb készült így el. A rendezvény körüli teendőket egy vidám, nagyon összeszokott önkéntesekből álló csapat végezte. Büfét is működtettek, ahol a kicsik legnagyobb örömére kürtőskalács is kapható volt. A bábelőadás mellett spontán „mini magyar vásár” is kialakult – többen is jelezték, hogy portékával érkeznek. Így kapható volt például kovásszal készült kenyér és ízletes kalács, kézzel készült ékszerek és könyvek is.

Szeptember 28-án már tanítással fog folytatódni az ősz, ahol hasonlóan vidám percekre számíthatnak majd a gyerekek és szüleik egyaránt, mivel a Tanoda részt vesz a Népi játék napja 2019 programban.