"Bál, bál, maszkabál..."

Bál Bristolban

/ Szabó Andrea /
szabo.andrea képe
Hagyományos farsangi napot tartottunk a Tűzmadár Tanodában. Nagyon színes, vidám, eseménydús forgatagban volt része a hozzánk látogatóknak.
Kézműves foglalkozásFarsangi bál Gryllus VilmossalFarsangi kavalkádTáncház

Hagyományos farsangi napot tartottunk a Tűzmadár Tanodában. Nagyon színes, vidám, eseménydús forgatagban volt része a hozzánk látogatóknak. Rendezvényünkre meghívtuk a newporti tanodát is. A kölcsönös barátságból kifolyólag mi pedig a húsvéti rendezvényünkre fogunk majd ellátogatni március végén. A jól sikerült napunkon 200 fő (gyermek, felnőtt) volt a tanodánkban, ami visszajelzés számunkra, hogy van létjogosultsága a diaszpórában működő hétvégi iskoláknak, hiszen van igény arra.

Rendezvény előtt már 2 héttel elkezdtük az előkészületeket, így minden rendben volt a nagy napra. Korán reggel díszítettük a tanodánkat és mindent elő- és kikészítettünk, mire a vendégek megérkeztek. A köszöntő után kézműves műhelyt nyitottunk, ahol farsangi álarcot, szemüveget lehetett készíteni. Egy másik asztalnál fánkot gyúrhattak és szaggathattak a gyerekek. Ez után a tornateremben a nap egyik fénypontja következett, ami nem más volt, mint Gryllus Vilmos koncertje. Ennek fő része a „ Bál, bál, maszkabál…” című nagy sikerű albuma volt. Nagyon örülünk, hogy részese lehettünk a művész úr koncertjének, amely fergeteges siker volt. A koncert végén néhány ráadás zeneszámra táncoltunk és énekeltünk. CD-dedikálás után jelmezfelvonulás, s verseny következett. Szebbnél szebb jelmezbe öltözött gyermekek vonultak fel a zsűri előtt, nehéz volt eredményt hirdetni. Ebéd következett, ahol konyhánk magyar süteményeket, ételeket kínált menüjében. Ezzel párhuzamosan a Baba szobában lehetett a kisbabákkal játszani, illetve az ovis szobánkban színezni, festeni.

Szusszanás után, délután farsangi kavalkádot szerveztünk, aminek egyik részében dunántúli táncházat tartottunk. Majd a gyermekeknek egy 5 részes akadálypályát lehetett kipróbálni, ami hatalmas siker volt a  körükben. A nap utolsó programja a tombolasorsolás volt, rengeteg ajándék talált gazdára és nagyon sok értékes tombolafelajánlás volt a bristoli magyar érdekeltségű üzletek, boltok, vállalkozások részéről. Búcsúzás után, jóleső fáradtsággal tértek haza vendégeink és azóta is pozitív visszajelzéseket kapunk a rendezvényről. Örök emlék marad számunkra ez a jól sikerült nap.