Marosán Csaba színelőadása Németországban

Határtalanul irodalmat terjeszteni

/ Dosztán Kornélia /
dosztan.kornelia képe
Marosán Csaba a Kolozsvári Magyar Állami Színház tagja, aki ismételten eljött Hamburgba is. Nemcsak Hamburgban, hanem Hannoverben, és Ingolstadtban tartott előadást "Humor az irodalomban" címmel. Mind a saját életében, a hivatásában, és a gyerekei életében nagyon fontosnak tartja az irodalom terjesztését, hogy a most felnövő generáció is megismerje a magyar irodalmat, legyenek bárhol a világban.
Előadó és közönségeDekoráció

„Vallom, hogy az irodalomterjesztés nem ismerhet határokat. Ha valahol igényelik az irodalmat én ott termek. 2018-ban 56-os magyarok által alapított konferenciára hívtak meg a tengerentúlra. Akkor 10 olyan amerikai, és kanadai magyar közösséget látogathattam meg, ahol  igényelték a magyar irodalmat. 2019-ben Svédországban 5 városba terjesztettem az olvasás szeretetét. Németországba már visszajáró vendég vagyok. Tegnap este még a Kolozsvári Színházban orosz katonát játszottam a "Hegedűs a háztetőn" című előadásban, ma este pedig nagy szeretettel várok mindenkit Hamburgba a "Humor az irodalomban" című műsoromra. Következő állomásom 2024. február 18-án Hannover lesz, majd végül Ingolstadtban zárom a körútamat február 19-én. Ha netán van irodalmat kedvelő ismerősöd aki a közelben lakik, mindenképpen szólj neki. Isten áldjon minden jóakaratú békét szerető embert bárhol is éljen ebben a világban!” Marosán Csaba

Humoros, és vicces előadást láthattunk, és  hallhattunk a magyar irodalom sokszínűségéről. Hallottunk híres magyar költőkről, a magyarok tehetségéről a tudományban (is), Erdélytől egészen Hollywoodig. Köszönjük az értékes előadást!