Március 15. ünneplése a Miami Magyar Ház és Egyházban

/ Rozs Eszter Nóra /
rozs.eszter.nora képe
Március 17-én vasárnap ünnepeltük az 1848-as forradalmat. Köszöntőt mondtak: Dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, Schmitt Petra miamii konzul és dr. Tanka László, a Panoráma Magyar Világ Klub elnöke.

A program szerint délelőtt 11 órától Istentisztelet és Úrvacsora volt a templomban, melyen szolgálatot Nt. Lukácsiné dr. Kádár Éva lelkész asszony és Nt. Bodor Péter Pál esperes úr teljesített. Az ünnepi szónoklatok is itt hangoztak el, és természetesen a Nemzeti Dal is felcsendült a közösség egyik gyermek tagjának szájából. Ezalatt a vasárnapi iskolások is készültek egy rövid ünnepi bemutatóval, melyet a templomi programot követően be is mutattak a díszvendégeknek.

A Bogdány György zenéjével és egy szép felnőtt műsorral kísért ünnepi ebédet követően a Kossuth teremben kezdődött A Wass Albert emlékműsor, melyet Dr. Tanka László, a Wass Albert Örökségkönyv főszerkesztője, A Wass Emlékév szervezője, a Panoráma Világklub alapító elnöke vezetett le. Itt az összegyűlt tekintélyes létszámú társaság megtekintette a Duna Palotában rendezett Wass Albert Emlékév ünnepségéről készült kisfilmet, melyet Ifj. Szalay Róbert filmrendezőnek az íróról készült portréfilmjéből való szemezgetés követett. Elhangzott az is, hogy 57 szobor után Miami is Wass Albert mellszobrot tervez emlékünneppel Trianon 100. évfordulójára.

A Lukácsiné Dr. Kádár Éva által szerkesztett Wass Albert Örökségkönyv bemutatója és dedikálása is nagyon sikeres volt. Olvasói beszélgetés, versek, idézetek felolvasása után egy érzelmileg nagyon gazdag ünnepséget zárt a Miami közösség és új gondolatokkal és közösségi élménnyel feltöltekezve tért haza.