Májusi online Anyák napja Hagenben és "vírusos" rajz pályázat

"Vírusos" rajz pályázat

/ Csókási Imre /
csokasi.imre képe
Május hónapunk programjai az internet segítségével valósultak meg. Rajz- és fotópályázatot hirdettünk a Vadrózsa Magyar Néptáncegyüttes és a Münsteri Katolikus Misszió szervezésében 6-15 éves gyermekek és fiatalok számára. A pályázat témája a jelenlegi szokatlan helyzetben megélt helyzetek, pillanatok és élmények voltak. Számos alkotás érkezett a Vadrózsa Néptáncegyüttes honlapjára.
Anyák napi köszöntőLara-veszélyLili-távolságtartásThea-korona tornádó

 

2020. április hónap folyamán rajz- és fotópályázatot hirdettünk a Hageni Vadrózsa Néptánccsoport és a Kőrösi Csoma Sándor program 2019/2020.évi ösztöndíjasa szervezésében 6 és 15 éves gyerekek és fiatalok számára. A pályázat formai követelményei a következők voltak: az alkotás bármilyen technikával készülhetett A4-es méretben. A rajz és fotópályázat témája a jelenlegi szokatlan helyzetben megélt pillanatok, benyomások és élmények voltak. A beérkezett pályamunkákat szakmai zsűri véleményezte, a kiválasztott nyertes alkotásokat a Vadrózsa Magyar Néptáncegyüttes honlapján és a Münsteri Magyar Katolikus Misszió oldalán kiállítottuk.

2020. május 3. anyák napja: A Vadrózsa Magyar Néptáncegyüttes közösségének gyermekei anyák napjára szerkesztett műsorral készültek. A műsorban elhangzott Dsida Jenő: Hálaadás című verse valamint egy nagyszalontai köszöntő is. De a gyerekek nem csak verseltek és énekeltek, hanem táncra is perdültek. A koreográfia már korábban a hageni ott tartózkodásom alatt elkészült, melyet most a gyerekek beöltözve néptáncos viseletben adtak elő. Hogy nevesítve legyenek, a produkció résztvevői voltak: Münnich Anna, Münnich Lea és Romhányi Dorka. A műsort összeállította mentorom, Münnich Ákontz Ildikó és Romhányi Ivett.

Május hónap folyamán online formában folytatódott a néptánc próbák menete a már jól bevált Zoom program segítségével. A csoporttal megbeszélt táncanyaggal, zempléni táncokkal kezdtünk el foglalkozni, a koreográfia tanulása mellett a motívumok elsajátítására is sort kerítettünk. Folytatódott a gyermekekkel való foglalkozás online formája, május hónap jeles napjainak és ünnepi szokásainak megismerése és megismertetése, valamint a tánc sem maradt el, az általam elkészített “Kicsi vagyok én” című koreográfiát gyakoroltuk a gyerekekkel természetesen egyénileg, mivel nem lehetséges a tánc csoportos formája.