Magyaros ízek Madridban

/ Császár Ilma Dóra /
csaszar.ilma.dora2022 képe
A zene, a tánc és egy közös étkezés mind remek hívószó egy közösségi esemény megszervezésekor. A külföldön élők számára különösen fontos jelentőséggel bírnak azok az alkalmak, ahol lehetőség nyílik a hazai ízek felidézésére, éppen ezért a madridi közösségi éves programjából a gulyás party sem hiányozhat.
Gulyás partyGulyás partyGulyás partyGulyás party

2022. október elején immár hetedik alkalommal gyűlt össze Madrid magyar közössége a MADACH Egyesület által szervezett hagyományos gulyás partyn. Mint az egyesület által szervezett események nagy része, a meghívás ez alkalommal sem kizárólagosan MADACH egyesület tagjainak szólt,  szeretettel vártak minden Madridban élő magyar embert és barátját. A várakozásoknak megfelelően az idei összejövetel is nagy népszerűségnek örvendett, több mint százan voltunk!

A rendezvény idén egy valóságos birtokon került megrendezésre Madrid külvárosában, a közösség egyik családjának vadregényes lakóhelyén, ahova a vendégek már kora délelőtt kezdtek érkezni. Az idő is kegyes volt velünk, szinte nyári melegben tölthettük el ezt a vasárnapot. A tágas, izgalmas környezetet a sok gyerek is élvezte, egy perc nyugtuk sem volt, folyton akadt valami felfedeznivaló. A finom ízekre idén is Hegedűs János, a Nagykövetség főszakácsa volt a garancia, aki a szabadban felállított bográcsban készítette el a hagyományos gulyás levest. A főétel mellett finomabbnál finomabb házi készítésű sütemények is kerültek az asztalra, melyekről a vendégek maguk gondoskodtak. Az eseményre Tóth Katalin nagykövetasszony és munkatársai is ellátogattak. A régi ismerősök mellett örömünkre idén is sok új baráttal bővült a társaság, és remek hangulatban telt az idei gulyás party.