Magyar színház Felsőőrött

/ Várkonyi Borbála /
varkonyi.borbala képe
Március 18-án, vasárnap játszotta utoljára Ken Ludwig Primadonnák című darabját a Felsőőri Református Ifjúsági Olvasókör színtársulata.
Gúthy László köszöntéseA Felsőőri Református Ifjúsági Olvasókör előadásaA Felsőőri Református Ifjúsági Olvasókör előadásaA Felsőőri Református Ifjúsági Olvasókör előadása

 

Teltház előtt búcsúztak az idei évadra a felsőőri magyar színház tagjai, akik a Bács Lóránt által rendezett Ken Ludwig-bohózattal nevettették meg nemcsak Felsőőr, de a Burgenland különböző településeiről érkező magyar ajkú közönséget.

Az előadás elején Gúthy László, a felsőőri református gyülekezet lelkésze köszöntötte az érdeklődőket, majd egy perces néma csenddel emlékeztünk Tölly Julianára, aki a közelmúltig a színtársulat tagja volt.

A Felsőőri Református Ifjúsági Olvasókör színjátszó csoportja 2014-ben Magyar Örökség-díjban részesült a magyar kultúra és nyelv ápolásáért. Az olvasókört 1889-ben alapították, így Burgenland egyik legrégebbi kulturális egyesülete. A színjátszás több, mint 80 éves hagyományra tekint vissza Felsőőrött.