Magyar Nap Santiagóban

Idén 3 éves a Duna Táncegyüttes

/ Tar Krisztina /
tar.krisztina képe
A Chilei-Magyar Duna Táncegyüttes idén augusztusban ünnepli megalakulásának harmadik évfordulóját. Mivel a dátum egybe esik a Szent István napi megemlékezéssel, így az együttes, a Chilei-Magyar Kulturális Egyesület és Magyarország Santiagói Nagykövetsége egész napos magyar rendezvénnyel készül a közösség számára.
Chilei-Magyar Duna Táncegyüttes

Az idén három éves Duna Táncegyüttes és a Chilei-Magyar Kulturális Egyesület, augusztus 24-én a santiagói Olasz Parókia dísztermében tartja egész napos rendezvényét a magyar közösség számára.

A program reggel 10 órakor indul, gyermek foglalkozással, melyen piros-fehér-zöld krepp papírból készült virágokból fogunk összeállítani egy koszorút, melyet a nap folyamán a Szent István téren található magyar emlékmű lábánál fogunk elhelyezni.

12 órától a hagyományos koszorúzásra és megemlékezésre kerül majd sor, melyet az Olasz Parókia templomában mise követ, amelyen megemlékezünk István királyról.

A délután folyamán a Duna Táncegyüttes néptánc és népzenei bemutatóján kívül este 22 óráig tartó programmal szeretnénk szórakoztatni a látogatókat. Különféle kézműves programok várják a kicsiket és nagyokat, mint kékfestő készítése parafa dugóval, párta készítés, tányérfestés kalocsai motívummal, gyermek és felnőtt tánctanítás, népi énekek tanítása.

A nap különlegessége, hogy magyar ebéddel várjuk a vendégeket, ugyanis az immár 70 éve Chilében élő Törey család hölgytagjai segítségével töltött káposztát fogunk készíteni, illetve Magyarország Santiagói Nagykövetsége több üveg magyar bort ajánlott fel a rendezvényre.

A késő délutáni órákban a táncházban mulathatnak, akiknek kedvük van.

Mindenkit szerettel várunk!