Egy magyar "óvoda" története Sunshine Coast-on

/ Sulik Barbara /
sulik.barbara képe
Ha kitalálod, legyen merszed megvalósítani is! Lehetne ez a jelmondata a kis Sunshine Coast-i közösség vezetőjének Arató Alexandrának, aki mert egy nagyot álmodni, és pályázatot nyújtott be a Kőrösi Csoma Programba, hogy az itteni az "óvoda" megalakulhasson, és fejlődjön.
Játék idő - csip,csip,csókaKözös játék a szülőkkel - Bújj, bújj zöld ágFeladat megoldás ovisoknakAnyák napi ajándékok

Sunshine Coast-on lelkes, a magyar nyelv és kultúra átörökítésében elkötelezett szülők csoportja az, ami életre hívta, és működteti az óvodát, vagy ahogy itt hívjuk magunkat a "magyar ének és játszókört". Itt, ebben a csoportban, elsősorban programszervezőként, és pedagógusként van rám a legnagyobb szükség.  A gyerekek életkora és nyelvtudása is változó, ám a csapat lelkesedése mindenkire átragad. A gyerekek jókedvvel, magyarul köszönve érkeznek, és néha a távozás okoz nehézséget. A hétfői óvodai foglalkozások tematikája nagyobb részt énekeket, mondókákat, körjátékokat és meseolvasást foglal magába, de a gyerekek sorban hozhatják bemutatásra kedvenc, magyar nyelvű könyveiket. A foglalkozások kiegészülnek kézműveskedéssel, feladatmegoldással vagy éppen szabad játékkal. Az anyák napi kézműves foglalkozáson csodaszép alkotások születtek az anyukák legnagyobb örömére.

A családok, és a gyerekek is el- és befogadtak, ami miatt a velük töltött idő elrepül, mint egy pillanat. A munkám mellett mindkét helyen, azaz Brisbane-ben, és itt Sunshine Coaston is támogató, befogadó közösség része lettem, és barátokra is leltem, nem beszélve a sok őszintén csillogó gyermekszemről, akik hétről hétre mosolyogva érkeznek hozzám: szia Barbi! felkiáltással, öleléssel, vagy egy pacsival, és én tudom, érzem, MEGÉRKEZTEM, itt a helyem!