A Magyar Kulturális Napok fesztiválja Dublinban

Főszerepben a családok

/ Herédi Károly /
heredi.karoly képe
2018. január 20-án és 21-én kétnapos családi fesztivált rendezett a Magyar Kulturális Napok/Kultúrák Hídja Társaság.
Családi Fesztivál Dublinban (Verdes Miklós fotói)Családi Fesztivál Dublinban (Verdes Miklós fotói)Családi Fesztivál Dublinban (Verdes Miklós fotói)Családi Fesztivál Dublinban (Verdes Miklós fotója)

A magyar kormány támogatásával megvalósult fesztivál első napján, szombaton a belvárosi Filmbase-ben mozgóképes műhelyt szerveztünk tinédzsereknek, majd a budapesti BuSho filmfesztivál rövidfilmjeinek vetítése zajlott. Vasárnap valódi fesztiválhelyszínné változott az F2 Közösségi Központ. A rendezvényt dr. Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg és köszöntötte a megjelenteket. Az első fellépő Molnár Eszter Gyöngy volt, aki többször képviselte már Írországot nemzetközi táncversenyeken. Ebéd előtt Kovácsovics Fruzsina interaktív koncertje zajlott a kisebbeknek, míg a nagyobbak és szüleik a Star Wars vs. Harry Potter játékos vetélkedőn vehettek részt. A délután első programja, Vadadi Adrienn írónő mesés foglalkozása az óvodás és kisiskolás korosztályt kötötte le, ezután pedig táncház következett a Kenderszer Táncegyüttessel. A tombolasorsolást után Lui bűvész műsora, majd mágikus műhelye következett. Az egész napos, ingyenes program házigazdája Polgár Peti humorista volt. 

A program közötti szünetekben lehetőség nyílott magyaros ételeket kóstolni, vásárolni, arcot festetni vagy a kézműves asztalok egyikénél ügyeskedni.