Magyar karácsonyi vásár Helsinkiben

Gulyás és kürtőskalács is várta a finnországi magyarokat

/ dr. Berta Eszter /
dr.berta.eszter képe
A Finnországi Magyarok Egyesülete és a Suomi-Unkari Seura (Finn Magyar Társaság) idén is ünnepi hangulatot teremtett a Magyar Kulturális Központban megrendezett karácsonyi vásáron.
A gulyás nagyon népszerű volt Magyar fűszerek széles kínálata várta a vásárra látogatókatA karácsonyi vásárJó étvágyat!

Az eseményt az egyesület és a Finn Magyar Társaság lelkes tagjai és önkéntesei szervezték, hogy megismertessék a finnországi közösséget a magyar kultúrával és hagyományokkal.

A vásár széles kínálattal várta az érdeklődőket. A fő attrakciók közé tartozott a házi készítésű gulyás, mely a magyar gasztronómia autentikus ízeit hozta el a látogatóknak. A szezonális karácsonyi sütemények is nagy népszerűségnek örvendtek, de a kürtőskalács illata is vonzotta az édesszájú vendégeket.

Széles választékban kínálták a különböző fűszereket és ízesítőket is, lehetőséget adva a vásárra látogatóknak arra, hogy megismerjék a magyar konyha gazdagságát. Az ételek mellett számos gyerekjátékot is kipróbálhattak az eseményre érkező családok.

A Magyar Kulturális Központban megrendezett vásár a finnországi magyarok mellett számos helybeli lakost is vonzott. A látogatók érdeklődve fedezték fel a standokat, kóstolták a gulyást, és élvezték a magyar vendégszeretetet.

Az esemény sikeréért hálás köszönettel tartozunk mindazoknak, akik részt vettek a vásár szervezésében, a standoknál dolgozóknak és természetesen mindenkinek, aki ellátogatott a vásárra.

Az FME nevében örömmel teljesítem a karácsonyi vásár szervezőinek kérését: ezúttal is szeretnék kifejezni hálájukat a Magyar Kulturális Központnak és Magyarország Nagykövetségének, a lebonyolításban vállalt segítségük nélkül ez a csodálatos rendezvény nem valósulhatott volna meg.

Kívánunk minden partnerünknek és támogatónknak Áldott Ünnepeket és Boldog Új Esztendőt!