Magyar Ifjúsági Találkozó Peine-ban

Észak-németországi fiatalok között szolgáltunk

/ Csöngedi Nikolett /
csongedi.nikolett képe
2017. szeptember 22-23-án tartották Peine-ban, az Észak-Németországi Protestáns Lelkigondozói Szolgálat szervezésében az éves Magyar Ifjúsági Találkozót. A szűk két napban mégsem szűkölködtünk a változatos programokban.

Pénteken kora este kezdődött az immár hagyománnyá vált Ifjúsági Találkozó az Észak-Németországban élő fiatalok számára. A főszervező, Menkéné Pintér Magdolna lelkipásztor otthona nyújtotta a kellemes, barátságos, igazán otthonos légkört a kikapcsolódni vágyó fiataloknak. Az estét áhítattal kezdtük; a Máté evangéliuma 19. részéből a gazdag ifjú történetéről elmélkedtünk, beszélgettünk. Ezt követően közös sétát tettünk a városban, miközben folytatódott az ismerkedés, beszélgetés. A lelki táplálék után, testünk táplálása következett. (Egy biztos, éhesek nem maradtunk ezen a hétvégén.) A vacsorát követően Deli Csanád ösztöndíjas társam tartott előadást “Kincsünk: Aranyunk” címmel, Arany János életéről, hogy ezen keresztül is megismertessük, megszerettessük a fiatalokkal a magyar irodalmat. Az estét jó hangulatban, sok játékkal és nevetéssel zártuk. (Igen, olyan hajnali 1 óra magasságban már mindenki ágyba került. :) )

Reggel zenés ébresztővel keltettük a fiatalokat, melyet közös “vidám” reggeli torna követett. Az ugyancsak bőséges reggeli után körünkben köszönthettük Vura Sándor Hannoverben élő fiatalembert, aki néhány hónapos afrikai missziós útjáról tartott nekünk képes beszámolót. Az ebédidőt Wehnsenben töltöttük, ahol épp az Ifjúsági Találkozó ideje alatt tartották  az úgynevezett Kartoffelfestet*. Megkóstoltuk a németek kedvenc krumplis finomságát, az úgynevezett Kartoffelpuffert** almaszósszal. Kifejezetten jó kulináris élmény volt. 

Így érkeztünk el a búcsúig: jóllakottan, örömökkel, élményekkel tele indultunk haza, ki-ki a maga otthonába, hálát adva a hétvégéért és azért is, hogy közösségben lehettünk egymással és Istennel.

 

*Krumpli fesztivált

** lapcsánka/tócsni/röszti