XV. magyar farsangi bál Georgiában

/ Varga Tamás /
varga.tamas képe
A Georgiai Magyarok Közösségének Egyháza immáron tizenötödik alkalommal rendezte meg a magyar farsangi bált.
Báli szponzorokDóczi Zoltán beszédével kezdődött az ünnepi műsorTombola nyeremények

A népszerű eseményt a hamvazószerda előtti szombaton, február 10-én tartottuk.

A bál elején ünnepi műsor volt, melynek keretén belül Dóczi Zoltán vezetőségi tag mondott köszöntő beszédet. Majd Vas Emese magyar népdalokat adott elő, míg a Budapest temető felújítási folyamatáról Tulipán Sarolta, a szervezet társelnöke tartott beszámolót.

 A résztvevők nagy örömére közös népdaléneklés következett.

A vacsoránál finomabbnál finomabb magyar ételek közül lehetett választani. A vacsora után kezdődhetett a tánc. Utazási nehézség miatt a zenét úttörő módon egy virtuális DJ szolgáltatta. A technika lehetővé tette, hogy a közönség lássa a zenészt és a zenész is látta a közönséget. A különlegesen megvalósuló zene nem akadályozta meg azt, hogy fergeteges hangulatban folyjon a tánc.

Az este folyamán a hagyományoknak megfelelően tombolahúzás is volt.  Cégek és magánemberek is támogatják a bált, melynek bevételét a szervezet további kulturális és oktatási programjaira fordítják.

Az éves farsangi bál megtartásával a szervezet biztosítja az itt élő magyaroknak azt a lehetőséget, hogy a magyar szokásokat megtarthassák, megélhessék, így tartva és erősítve bennük a magyar kultúrához és hagyományokhoz való aktív kötődést.

Egy nagyon jó hangulatú estét tölthettek el a bálon résztvevők, amiről mi sem tanúskodott jobban, mint az a tény, hogy már bőven az éjszakában járt az idő, amikor elkezdtek hazaszállingózni a vendégek.