VI. Magyar Ételek Fesztiválja és 1956-os megemlékezés

/ Molnár Gábor Pál /
molnar.gabor.pal képe
Ételfesztivál és 1956-os megemlékezés Los Angeles-ben
VI. Ételfesztivál Los Angeles 2019VI. Ételfesztivál Los Angeles 2019VI. Ételfesztivál Los Angeles 20191956-os megemlékezés 2019

Október 19-én rendezték meg immár hatodik alkalommal a Los Angeles-i magyar ételek fesztiválját. A helyszín hagyományosan a Los Angeles-i Szent István magyar katolikus templomban volt, ami egyben a 8. sz. Julianus Barát és a 49. sz. Boldog Erzsébet magyar cserkészcsapatok otthona is. A fesztivál keretében magyar ételek versenye is volt, amelyen a cserkészek (a cserkész szülők hathatós segítségével) gombapörkölttel indultak, és nagy közönség sikert arattak, hiszen az utolsó falatig elfogyott. Ezen kívül a cserkészek rántotthúsos ebédet, és puliszkát is kínáltak. A konyhában a főszakács Balogh-Sipos Éva, a 49-es csapatparancsnok volt, míg az árusító pultnál Kass Pál, az idén 60 éves 8. sz. fiúcsapat parancsnoka irányította a lelkes és nagyon segítőkész szülőket. Mindezek mellett a házi pogácsára is hatalmas kereslet volt. Az udvaron a Cserkészboltban Molnár Gábor ösztöndíjas több nagy cserkésszel együtt szorgosan toborozta a csapat közelgő hagyományos vacsorájára és februári báljára az új és régi családokat. A reggel kezdődő és egész kora estig tartó fesztivál remek lehetőség volt a cserkészeknek, hogy sok új támogatót és leendő tagot gyűjtsenek.

Vasárnap a cserkészek egy része a hagyományos 56'-os misén a Szent István templomban vett részt, ahol a kiscserkészek felolvastak, majd előkészítették a finom ebédet. A többiek a San Fernando völgyi református templomban vettek részt istentiszteleten, amit egy finom ünnepi ebéd és az 1956-os megemlékezés követett. Délután a Mindszenty téren, az 56'-os emlékműnél volt ünnepség, ahol Molnár Gábor ösztöndíjas szavalt, a parancsnokok és cserkészek, csapataik és a körzet nevében koszorúkat helyeztek el a forradalom hősei, áldozatai emlékére, tisztelettudóan őrséget állva az ünnepség alatt a nemzeti és csapatzászlókkal.