Magyar elnököt választott egy brazil Rotary klub

/ Kenéz Dóra /
kenez.dora képe
2017. június 27-én rendezték meg a Rotary Club de Jaraguá do Sul – Vale do Itapocu vacsorával egybekötött elnöki tisztújító ceremóniáját.
Az elnök asszony székfoglaló beszédeFabiane Kanzler Maiochi elnök asszonnyal és Amauri Francisco Steinmacher úrralÜnnepi vacsora

A rendezvény helyszíne a Duas Rodas Associacao Recreativa - Jaraguá, Vila Nova volt. Elisabeth Hitomi Okada adta át az elnöki posztot utódjának, a brazil-magyar kettős állampolgár Fabiane Kanzler Maiochinak, kinek mandátuma 2018 júniusáig szól. Az új elnök asszony székfoglaló beszédében hangsúlyozta, hogy "a Rotary szervezet többletet nyújt mindazok számára, akik valamilyen formában részesei ennek a nagy családnak". A Brazíliai Magyar Segélyegyletet Amauri Francisco Steinmacher úr képviselte. Engem az a megtiszteltetés ért, hogy Misi Gyula konzul urat képviselhettem, akit egyéb irányú kötelezettsége Sao Paulóba szólított. A főként Európából Jaraguaba érkező cserediákok is megtisztelték jelenlétükkel az eseményt. A jaraguai magyar származású tanuló, Janaina jelenleg Mexikóban tartózkodik a program keretén belül. Az est vacsorával zárult. A brazil szakácsok remekeltek. Több menüsor közül választhattak a meghívottak: halételek, saláták, marha-és sértésszeletek, sült-és párolt köretek. Az italok közül nem hiányozhatott a tradicionális caipirinha sem.