Tíz éve Madridban

/ Császár Ilma Dóra /
csaszar.ilma.dora2023 képe
A MADACH Egyesület háromnapos programsorozattal ünnepelte meg 10. évfordulóját. Idén májusban tíz éve, hogy pár lelkes anyuka Madridban megalapította a MADACH Egyesületet, ami mára egy igazi közösséggé nőtte ki magát. Az elmúlt időszak közös élményeit, emlékeit és sokak áldozatos munkáját ünnepeltük májusban egy háromnapos rendezvénysorozat keretében.
MADACH 10MADACH 10MADACH 10MADACH 10

A pénteki megnyitón Tallo Ildikó és Náray Bettina társelnökök üdvözölték a résztvevőket, majd Tóth Katalin, Magyarország madridi nagykövete méltatta a közösség munkáját. Horváth Vivien, a Magyarok Kenyere Program menedzsere elismerő oklevelet adott át, és dr. Szilágyi Péter helyettes államtitkár gratuláló levelet küldött. Győri Enikő, Magyarország egykori madridi nagykövete is megosztotta személyes emlékeit.

Az este során egyesületi tagokat díjaztunk az elmúlt 10 évben tanúsított kiemelkedő munkájukért, fényképek segítségével felidéztük az elmúlt évtized legizgalmasabb pillanatait és színpadi műsorral is készültünk. A Barangolók együttes magyar népdalokkal, Dobri Kinga énekével, valamint Pirók Zsófi és csapata egy fergeteges flamenco és magyar zenét- és táncot ötvöző előadásával ejtette ámulatba a közönséget. A vacsorát Hegedüs János, a nagykövetség főszakácsa készítette.

Szombaton Jorge Martín történelemtanár előadást tartott a madridi magyar emlékekről, este pedig magyar és flamenco táncház volt Pirók Zsófi vezetésével. Vasárnap Sárdi Géza vezetett egy háromórás sétát Madridban, gazdag információkkal zárva az eseménysorozatot.

Jöhet a következő 10 év!