Madarak és fák napja Sunshine Coaston

Kincskeresés az ausztrál erdőben

/ Kelemen Réka /
kelemen.reka képe
A Madarak és fák napjához mi is szerettünk volna csatlakozni, hiszen itt, Ausztráliában is fontos, hogy a gyerekek megismerkedhessenek a természettel, az erdőben járva minél tudatosabbak legyenek.
Erdei kincskeresésre készülődveAz összegyűjtött kincsekből szobrokat készítettek a gyerekekGyerekek alkotás közbenNéhány elkészült alkotás

A helyszín

Május 12-én, vasárnap tartottuk különleges alkalmunkat a Mary Cairncross Scenic Reserve-ben, ami önmagában egy igazán varázslatos hely. Megérkezve a látogatóközpont parkolójába csodálatos kilátás nyílik a gyönyörű Sunshine coast-i vidék dombjaira. Kávézóval, szépen felszerelt interaktív múzeummal, játszótérrel, grillezési lehetőséggel, hatalmas parkkal és gyermekbarát esőerdei túraútvonallal várják az érdeklődőket. A kissé esős nap ellenére is rengetegen választották ezt a helyszínt vasárnapi piknikhez, családi együttléthez. 

Megérkezés

Miután mindenki megérkezett, leterítettük a hatalmas plédet és közösen megtízóraiztunk. Majd az egyik szülő által kreált, egyszerű kis versike által megtudthatták a gyerekek, hogy az erdőben mohákat, zuzmókat, páfrányokat, egyszikűeket és kétszikűeket találhatnak. A kiváló helyszín miatt, rögtön kereshettünk is mindegyikre egy példát. 

Ezt követően néhány erdei mesekönyv és böngésző segítségével tovább beszélgettünk a gyerekekkel a természetről. Eljátszottunk néhány korábbról ismert mondókát, úgy mint a Csip-csip csókát vagy a Tekeredik a kígyót és áttelepedünk a játszótér mellett felállított néhány padhoz. A gyerekek kitörő örömmel rohamozták meg a játszóteret, így volt egy kis időnk előkészíteni a kincskeresést. 

Erdei kincskeresés és közös alkotás

A gyerekek tojástartókat kaptak, amibe össze kellett gyűjteniük a földről néhány erdei kincset. Miután minden gyerkőc végzett a gyűjtögetéssel, levegőre száradó gyurma segítségével az általuk talált kincsekből készíthettek egy szobrot, amit haza is tudtak vinni. Kicsik és nagyok örömmel alkottak és rengeteg mindent készítettek például baglyot, sünit, madárkát és a fészkét tojásokkal, hóembert, dinót, denevért, tündért stb. 

BBQ

Amíg a gyerekek a játszótéren játszottak, addig az apukák elkészítették a finom ebédet, majd közösen megebédeltünk, így jókedvűen, tele pocakkal zártuk a májusi különleges alkalmunkat.