Legyen tánc! – Táncház Melbourne-ben

/ Bodor Réka /
bodor.reka képe
Amíg otthon az év legrövidebb éjszakáját, Szent Iván éjjelét ünnepelték, addig mi is mulatoztunk, de itt ez volt a leghosszabb éj az évben, és örülünk, hogy innentől a nappalok hosszabbodnak, s az éjszakák rövidülnek.
Moldvai táncok a Bocskai KözpontbanKCSP-sek egy kupacban táncolnakLérem, lérem, utol érem... Moldvai a BocskaibanLegyen tánc!

 

Hosszú idő után újra táncházat szerveztek Melbourne-ben, amelynek a Bocskai Központ adott helyet. Engem kértek föl a táncház vezetésére, amelyet örömmel vállaltam! A résztvevők somogyi ugróssal és moldvai táncokkal ismerkedhettek meg. A tánctanítások előtt arra a tájegységre jellemző népdalokat is elsajátíthattak. A talpalávalót a Vardos Trio húzta, amelyet három ausztrál nő alkot, és a magyar népzene szeretete éltet.

Június 24-én este 7-től 11-ig tartott a táncház. Körülbelül 50 fő gyűlt össze három különböző együttesből, a Fonóból, a Magyar Kultúr Körből és a Gyöngyösbokrétából, ám szerencsére olyanok is eljöttek, akik egyikhez sem tartoznak, csak szerettek volna jobban megismerkedni a magyar népzenével, néptánccal.

Az esemény nagy sikert aratott, jól éreztük magunkat, és még a nagy mulatságot követő izomlázról is kaptunk visszajelzéseket!