Kvízland Melbourne-ben

Avagy hányat zsákolt Bini, a nyúl egy perc alatt?

/ Balázs-Szakmári Csilla /
balazs.szakmari.csilla képe
Te ki tudnád választani négy vers közül, hogy melyiket nem Petőfi írta? Vagy hogy milyen állat a lápi póc? Egy őszi vasárnap délután ilyen és ezekhez hasonló kérdésekkel kellett megküzdeniük Melbourne-ben a vállalkozó szellemű csapatoknak.
kvíz, kivetítő, Melbourne, csapatok, közösség, teremcsapatok, emberek, terem, kvízcsapat, fiatalok, kvíz, fiúk, lánycsapat, férfiak, nők, sport szelet, fiatalok, kvíz, eredmény

Szerencsére számos program és rendezvény közül válogathatnak a helyi magyarok, ha szeretnének egy kicsit magyar közösségben lenni. A hétvégi magyar iskolák és a különböző magyar szervezetek igyekeznek minél sűrűbben programokat szervezni, melyeknek tényleg pusztán az a lényege, hogy az emberek jól érezzék magukat ezekben a közösségekben. Egy ideje érett már a gondolat, hogy múltbéli hagyományokat követve felelevenítenénk egy jó szokást: kvízestet tartanánk Melbourne-ben. Várdai Levente ösztöndíjas társammal összefogtunk és meg is szerveztük a Kvízland első fordulóját, melynek a Regnum Marianum Egyházközség adott helyet.

Nehéz volt készülni az eseményre, hiszen fogalmunk sem volt, hogy kik jönnek, milyen korosztály, milyen háttérrel és hogy ők mire számítanak. Próbáltunk mindenféle témába belemenni egy kicsit, voltak sportos, történelmi, irodalmi, filmes és zenés kérdések is, hogy mindenki hozzá tudjon szólni és ezzel segítse a saját csapatát. A záró körben az állati Guinness rekordok pedig azt hiszem mindenkinek egyaránt kihívást jelentettek.

Magyarországon és itt is nagy sikert aratott ez a műfaj, hiszen tényleg a szórakozásról, a tanulásról, a csapatmunkáról és úgy általánosságban a közösség megéléséről szól. Fontos célunk volt, hogy ne csak egy, hanem több magyar szervezettől, iskolától jöjjenek el a kvízre és kicsit meg is ismerkedjenek egymással a résztvevők. Nem számítottunk rá, de a fiatalabbtól az idősebb korosztályig, sokan megjelentek és így volt az igazi ez a délután.

Egy egész sorozatot tervezünk a Kvízlandből, így minden hónapban meg fogjuk rendezni ezt az estét, hogy vegyes csapatokban újra és újra összemérhessék tudásukat a melbournei magyarok. Már csak azért is, hogy a Vén Rókák csapat ne ülhessen nyugodtan a babérjain. És hogy hányat zsákolt Bini, a nyúl? Ezt valamelyik résztvevőtől kell megkérdezni!