Külföldi Magyar Cserkészszövetség Cserkészbálja

/ Kovács Viola /
kovacs.viola képe
2022-ben hatvan éves lett a szövetségi Cserkészbál.
Palotás táncosokElsőbálozók 2O22

Három év után újra megrendezésre került az Amerikai Egyesült Államok keleti partján a szövetségi Cserkészbál. Hatvan évvel ezelőtt, 1962. december 1-én, 16 nyitópár indította útjára ezt a szép hagyományt, melynek keretein belül az évek során többszáz fiatal cserkészvezető mutatkozhatott be a helybeli magyar társadalomnak. 

Az idei Cserkészbál november 19-én, a Park Ridge Marriott Hotelben volt. Az est díszvendége Szórád Gábor, a Külföldi Magyar Cserkészszövetség főtitkára volt, jelen volt még ifj. Vajtay István, a Külföldi Magyar Cserkészszövetség alelnöke és B. Nagy Péter konzul, MKD diplomata is.

Az est fénypontja az elsőbálozók bemutatója volt.13 fiatal pár, az elmúlt hetekben megtanult keringőjével kápráztatta el a vendégsereget.

A vacsorát követően a Palotás báli táncot olyan fiatalok táncolták, akik az elmúlt években már elsőbálozóként bemutatkoztak. Az idei évi palotás táncot párommal, Szanyó Gáborral tanítottuk be. A bál előtti hetekben több alkalommal is összejöttünk, összeállítottuk a koreográfiát, sokat gyakoroltunk. A szintén 13 fiatal pár csodás táncát nagy tapsvihar követte. Köszönjük a bizalmat Vajtay Gabriellának és Dala Irénnek, hogy lehetőséget adtak nekünk hozzájárulni a bál színvonalához.

A cserkészbáloknak az elegáns szórakozás és az impozáns szertartás mellett fontos célja a gyakorlati cserkészet támogatása. A szervezők az idei bál teljes nyereségét a Sík Sándor Cserkészparkban 2024. augusztusában megtartásra kerülő Jubileumi Nagytábor programjaira szánják. Ebben a Nagytáborban Ausztráliából, Dél-Amerikából, Európából és Kanadából érkező cserkészek mellett ott sorakoznak majd erdélyi, felvidéki, kárpátaljai és anyaországi magyar cserkészek is.