Közös ima a Pigniczky-Gerő családért Hamiltonban

Háztűzben elhunyt egy 16 éves magyar cserkészlány Kaliforniában

/ Kürti Csaba /
kurti.csaba képe
Mély fájdalommal tudatta a Külföldi Magyar Cserkészszövetség, hogy Gerő Luca, a San Francisco-i cserkészcsapat fiatal őrsvezetője 2018. november 18-án vasárnap hajnalban tragikus körülmények között életét vesztette tűzvészben, Orinda, California-ban.
Közös megemlékezés és ima a Pigniczky-Gerő családért HamiltonbanKözös megemlékezés és ima a Pigniczky-Gerő családért HamiltonbanKözös megemlékezés és ima a Pigniczky-Gerő családért HamiltonbanKözös megemlékezés és ima a Pigniczky-Gerő családért Hamiltonban

A bejelentést követően a tűzoltók azonnal a helyszínre siettek, de mire odaértek, már az egész ház lángolt, csak hosszas küzdelem után tudták eloltani a tüzet. Oltás közben még egy tűzoltó is másodfokú égést szenvedett. 

Gyászolják szülei, Pigniczky Réka és Gerő Barnabás, valamint testvérei, Jolán és Lukács, számos rokon, barát és cserkésztestvér.

A hamiltoni 59. Erzsébet Királyné leány cserkészcsapat egyik őrsvezetője is jó barátságban volt Gerő Lucával, így a helyi cserkészcsapatot még jobban megrendítette a tragédia. A heti cserkész foglalkozás előtt a 27. Kaszap István fiú cserkészcsapattal közösen emlékeztek meg Lucáról és mondtak el közös imákat érte és családjáért a Szent István király magyar plébániatemplomban. A megható és belsőséges megemlékezés során az ifjú cserkészek és cserkésztisztek közösen gyújtottak meg egy-egy gyertyát Lucárt.

Emlékét szívünkbe zárva őrizzük.