Konzuli napok Washingtonban

/ Völner Eszter /
volner.eszter képe
December 1-én és 2-án Washington DC-ben, Magyarország nagykövetségén az idén is megtartották az Amerikai Magyar Tiszteletbeli Konzulok konferenciáját.
konzuli napokdr.hac

Erre a konferenciára azért van szükség, hogy a tiszteletbeli konzulok beszámolhassanak munkájukról és a nagykövetség munkatársai tudják tájékoztatni őket a legfrissebb politikai, gazdasági és kulturális változásokról, ami az amerikai-magyar kapcsolatokat illeti.

A találkozó fő meghívottja dr. Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára volt, aki a találkozó előtt a georgiai Atlantában és a texasi Houstonban folytatott gazdasági tárgyalásokat. A találkozó végén sajtótájékoztatót tartott, ahol Molnár Zsolt, a Bocskai Rádió képviseletében és Járai Judit, az MTI képviseletében kérdezték amerikai útjáról. December 2-án, ugyancsak Washington DC-i magyar nagykövetségen az Amerikai Magyar Koalíció (HAC) megtartotta Mikulás vacsoráját. Az alkalom fő meghívottja Dennis Ross, floridai republikánus képviselő volt – maga is magyar származású. Az amerikai magyarok legnagyobb ernyőszervezete, az Amerikai Magyar Koalíció szokásos Mikulás-napi gálavacsoráján rövid beszédében hangsúlyozta az erős magyar-amerikai kapcsolatok fontosságát. Kijelentette, hogy „nincs jobb partnerünk a kelet-közép-európai térségben, mint Magyarország".