Új konzuli képviselet Texasban

Houstoni konzuli képviselet megnyitója

/ Gyulavics Erzsébet /
gyulavics.erzsébet képe
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ünnepélyes keretek között nyitotta meg Magyarország - az Amerikai Egyesült Államokban hetedik - hivatalos képviseletét a texasi Houstonban.
Szijjártó Péter külgazdasági és külögyminiszter a Houstoni magyarok képviselőivelAz ünnepélyes megnyitón Szijjártó Péter vágta át a szalagotAz austini és a dallasi magyarok képviselőiA houstoni és a dallasi magyarok képviselői

Az ünnepélyes fogadásra május 15-én került sor. Az eseményre meghívást kaptak az austini, dallasi és houstoni magyar közösségek képviselői is. A találkozón szó esett a helyi közösségek tevékenységeiről, a Körösi Csoma Sándor Programról és a Bethlen Gábor Alap diaszpóra - pályázati lehetőségről is. A találkozó lehetőséget teremtett, a texasi magyar közösségek vezetőinek az ismerkedésre és a tapasztalatcserére is.

A megnyitó igen fontos pillére volt, hogy részt vettek a magyar érdekeltségű texasi vállalatok vezetői is. Az új konzulátus megnyitása ugyanis mérföldkő a texasi–magyar gazdasági kapcsolatok erősödésében. A jövőben a magyar érdekeltségű texasi vállalatok már nem csak gyártással, hanem kutatás–fejlesztéssel is foglalkoznak majd Magyarországon.