Könyvbemutató Kölnben. Márton Áronról német nyelven

/ Palotai-Farkas Júlia /
palotai.farkas.julia képe
Nem sokkal az után, hogy szerte a világon a magyar közösségek Márton Áron születésének 120. évfordulóját ünnepelték, 2018. február 17-én, szombaton Kölnben a helyi német közösséggel ismét a szentéletű püspökre emlékeztünk.
TeremdíszítésMsgr. Dr. Kovács GergelyMsgr. Dr. Kovács GergelyAdriányi Gábor

A St. Aposteln plébánián a szokásos előesti szentmisét követően Virt László "Márton Áron püspök, az Úr legigazabb szolgája" című könyvének német nyelvű fordítását, "Bischof Márton Áron, Des Herrn aufrichtigster Diener" címmel bemutatták a helyi német közösségnek. A találkozó elején Lukács József atya köszöntötte a résztvevőket, majd Msgr. Dr. Kovács Gergely Márton Áron püspök boldoggá avatásért felelős vatikáni posztulátor mondott néhány információt a kötetről. Ezt követően Adriányi Gábor egyháztörténész professzor atya ismertette azt az időszakot, és azokat a körülményeket, amelyek uralkodtak Erdélyben, amikor Márton Áron élt és munkálkodott. A magyarok számára köztudott történelmi események ugyanis, mint például a Trianon miatti határváltozások, illetve a kommunista diktatúra Romániában, egy német olvasó számára nem feltétlenül ismert tények, így fontos és érdekes volt a közönség számára erről a témáról hallani. A könyvbemutató befejezéséül lehetőség nyílt további kérdések megfogalmazására és megválaszolására is. A program zárásaként közösen imádkoztunk Márton Áron boldoggá avatásáért.

Nagy öröm, hogy ez a fordítás megszülethetett, így már angol, olasz, német és magyar nyelven ismerheti meg a világ Márton Áront. Reméljük, minél több ember hall és olvas majd róla, hiszen élete mindenki számára példa lehet.