A Kölni Magyar Suli és Ovi gyerekei adventi előadást tartottak

"Szállást keres a szent család"

/ Palotai-Farkas Júlia /
palotai.farkas.julia képe
December 16-án tartotta Kölnben a magyar iskola és óvoda a féléves műsorát, amelyre mindenkit szeretettel hívtak és vártak. A legkisebbektől a legnagyobbakig 49 gyerek lépett színpadra, hogy büszkén megmutassa, mennyit fejlődött a félév során a magyar nyelv elsajátításában.
Az ovisok előadásaNégykezesA legnagyobbakAz iskolások záróéneke

A műsor elején Lukács József atya köszöntötte a jelenlevőket, illetve felhívta a figyelmet arra, hogy az előadás tulajdonképpen jubileumi, mivel 5. éve kezdte meg működését az intézmény. Néhány örömteli hírt is megosztott a közönséggel. Első ízben megemlítette, hogy az Örökségünk pályázaton való részvételéről az iskola egy szép oklevelet kapott, majd Palotai-Farkas Júlia Kőrösi Csoma Sándor ösztöndíjas közreműködésével az iskolák közötti nemzetközi karácsonyi csomagküldő akcióban való részvételről is beszámoltak. Emellett a németországi Szent László rajzpályázaton is szépen szerepelt az iskola, a díjazott gyerekeket név szerint szólították és nagy tapssal jutalmazták. Szegner Balázs főkonzul is köszöntötte a jelenlevőket, aki a magyar nyelv megőrzésének jelentőségéről ejtett néhány szót rövid beszédében.

A megnyitót követően az óvodások adták elő zenés műsorukat. Öröm volt látni, hogy az egészen kicsik is milyen bátran kiálltak a több, mint száz fős nézősereg elé, verset mondtak, táncoltak, énekeltek.

A kicsik után az iskolások következtek növekvő sorrendben. Sok szép, kevésbé ismert karácsonyi vers hangzott el, Ady Endre, Csanádi Imre, Fésűs Éva és Devecsery László tollából. A versek között zongorán és csellón előadott darabok színesítették az előadást. A program zárószámaként az összes iskolás gyerek együtt énekelt el két dalt, ami kifejezetten ünnepélyessé tette a műsor végi hangulatot. Így kívántak boldog karácsonyt Kölnben az ovisok és iskolások és így köszöntek el  a 2017-es évtől.