Kiszabadultunk Aucklandbe(n)

/ Gusztos Enid /
gusztos.enid képe
2024. április végén az AUskola 10 éves és annál idősebb diákjainak egy vidám, "Ismerjük meg Aucklandet" kirándulásban lehetett részük.

A gyerekek és tanáraik a központi könyvtár épülete előtt gyülekeztek, majd onnan közösen átsétáltak a Queen streeten található, az Escape Masters által üzemeltetett szabadulószobába, amely a hosszú nap első állomását jelentette.

A szabadulószobákat Bors Lilla és férje, Tőzsér Béla üzemeltetik immár hosszú évek óta nagy sikerrel. A délelőtti programra kiszemelt szabadulószobához érve két kisebb csoportra osztódott a csapat. Mivel a helyszín lehetőséget adott arra, hogy két különböző szobában, de ugyanazt a küldetést hajtsák végre a gyerekek, ezért egyszerre el is tudták kezdeni a feladatok megoldását, és a tanárok segítségével elindulhatott a szabadulás. Mindkét szoba tematikája a bankrablás volt. Nagyon jó volt nézni, ahogy a gyerekek összedolgoztak és együtt gondolkodtak azon, hogyan is tudnának kiszabadulni. Végül körülbelül egy óra alatt mindkét csoportnak sikerült kijutnia a szobából.

A nap következő állomásaként egy közös ebédre került sor, amelyet a szabad levegőn fogyaszthatott el mindenki, aznap az időjárás nagyon kedvezett a kinti programoknak! Miközben mindenki falatozott, a gyerekeknek egy vicces kvíz keretében Aucklanddel és Új-Zélanddal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk. Aki eltalálta a helyes választ, csokit kapott cserébe. A kérdések között szerepelt például az, hogy összesen hány vulkán található Aucklandben, vagy egy olyan is, amely arra kereste a választ, hogy ha éppen ott, ahol abban a pillanatban álltak, átfúrnánk a földön, akkor melyik országban/városban lyukadnának ki. Miután mindenki jóllakott, elindult a gyerekcsapat a Queen streeten lefelé. Az Aotea Square környékén éppen egy cirkuszi kellékeket és játékokat bemutató rendezvénybe botlottak, melynek keretében mindenféle izgalmas játékot és kihívást ki lehetett próbálni. Az utolsó állomás előtt természetesen a közös fagyizás sem maradhatott el, egy ilyen napsütéses napon vétek lett volna kihagyni ezt az élményt!

Végül a nap a Wynyard Quarterben található játszótéren zárult, ahol a gyerekek és tanárok közösen addig játszottak, amíg a szüleik meg nem érkeztek értük. Egy nagyon kellemes, csapatépítésre és a város megismerésére tökéletes napot töltöttek együtt a diákok és tanáraik, reméljük még sok ilyen jó élményben lesz részük a jövőben is!