Kiss Tibor, a Quimby énekese az Egyesült Államokban

/ Horváth Balázs /
balazs.horvath képe
A 'Most múlik pontosan' mára himnikussá vált sláger szerzője újdonsült Aranyakkord című akusztikus projektjével turnézta végig szeptemberben az államokat.
Aranyakkord az Egyesült ÁllamokbanAranyakkord az Egyesült ÁllamokbanAranyakkord az Egyesült ÁllamokbanAranyakkord az Egyesült Államokban

Orinda, Kalifornia, Egyesült Államok, 2018. szeptember 11., hétfő. Nem megszokott környezetben adta őszi turnéjának első koncertjét az Aranyakkord duója, a népszerű Quimby frontembere Kiss Tibor, valamint Vastag Gábor. A páros másodszor látogatott el mellékprojektjével a tengerentúlra, hogy hatállomásos körút keretében adjon koncerteket elsősorban a diaszpórában élő magyar közösségek számára.

A San Franciscó-tól közel fél óra autózásnyira található Orinda csendes, dombos kertvárosi környezetéről híres, ahol az élet higgadt ritmust diktál. Ez tökéletes lehetőséget biztosított az Aranyakkord számára ahhoz, hogy felpezsdítse a nyugodt hétköznapi estét és egy örömzenélésbe torkolló előadást nyújtson az összegyűltek számára. A koncertnek egy családi ház hátsó kertje adott otthont, amely az este meghittségét is biztosította a kora ősszel járó gyors hőmérséklet-lehűléssel párhuzamosan.

A közel húsz dalt felsorakoztató repertoár során Kiss Tibi megemlékezett a 2001-es terrorcselekmények tizenhetedik évfordulójáról is személyes történetével, amely során emberek millióival együtt követte a híreket életének egy elég, elmondása szerint „rázós szakaszán” a televízió előtt hitetlenkedve. Az esemény helyszínét és létrejöttét a Pigniczky Réka, Homor Éva és Kovács István által alapított California European Cultural Initiative biztosította a fellépők számára, amely a koncert mellett számos más magyar kulturális rendezvényért, a San Franciscó-i filmfesztiválért és egyéb művészeti alkotásért felelős az Egyesült Államokban. 

A duó a jövőben tervezi, hogy rendszeresen adjanak koncerteket az Egyesült Államokban. A következő napokban megtekinthetők még New York-ban, Phoenix-ben és Chicago-ban, bővebb információt a Facebook oldalukon találhatnak.

Az Aranyakkord első videóklipje januárban jelent meg ’Otthon lenni valahol’ címmel.

https://www.youtube.com/embed/eMVyaJDBvmA