Kirándulás Bad Homburgban

Kiskacsák, vár, anyák napi tulipán: napunk Bad Homburgban

/ Medvecki Szilvia /
medveczky.szilvia képe
Bad Homburgban jártunk a Csodaország magyar iskola diákjaival és szüleikkel. A melengető tavaszi napon hatalmas erdei sétát tettünk, kézműveskedtünk, és felköszöntöttük az édesanyákat is.
Várlátogatás Bad HomburgbanEsti műsor a Csodaország diákjaivalfűben hempergőzés a Bad homburgi kastély kertjébenA Csodaország kis diákjai gyönyörködnek a vár szépségében Bad Homburgban

A tavaszias idő megérkeztével a Csodaország iskola kis diákjait kirándulni vittük Bad Homburgba. A Frankfurthoz közeli város szép kastélyával, hatalmas kastélyparkjával és jellegzetes faházas óvárosával felkeltette a kalandvágyunkat és a felfedezőkedvünket. Szállásra a helyi Jugendherbergében találtunk, ahol a családok 2-4 ágyas szobákban éjszakázhattak. A Németország-szerte megtalálható ifjúsági szállók népszerűek kedvezményes áruk és felszereltségük miatt. Bad Homburgban az egyszerű, de kényelmes szobákon kívül a Jugendherberge éttermében étkezhettünk, közösségi helységében kézműveskedhettünk, kertjében a gyerekek fára mászhattak, a büfében pedig hozzájutottunk egy-egy finom üdítőhöz és nassolnivalóhoz.

Kegyes volt velünk a változékony németországi időjárás, így ezen a kellemes meleg és napsütéses szombaton körbejárhattuk a kastély óriási parkját, gyönyörködve a gazdag növényzetben, a pelyhes kiskacsákban, akik a kacsamamával és a kacsapapával a patak felé tartottak, láthattunk mókust és kutyákat, bámészkodhattunk a patak feletti kis hidakon, a gyerekek hempergőztek a dombról lefelé a friss füvön, végül pedig a mesebeli óváros Fachwerkhaus-ait megcsodálva egy fagyizó felé vettük az irányt mindenki nagy örömére.

A sok mozgás után gyerekeknek és szülőknek egyaránt jólesett letelepedni az ifjúsági szálló közösségi helységben, és míg a felnőttek kifújták magukat az egész napos gyaloglás után, a mentorom és én kézműveskedtünk a gyerekekkel. Színes kartonból anyák napi virágot készítettünk, és egy Lázár Ervin mese feldolgozásával egy kis műsor után a gyerekek megajándékozták az édesanyjukat a virággal. Megindító volt látni a mesefeldolgozástól és kézzel készült virágtól meghatott szülőket. Vacsora után egy jót társasjátékoztunk a gyerekekkel, és mi, felnőttek későig beszélgettünk. A kirándulásunk sikerén felbuzdulva máris tervezgetni kezdtük az őszi folytatást.