Kinyílott a "Vadrózsa" Stuttgartban

Néptáncfesztivál Stuttgartban

/ Csókási Imre /
csokasi.imre képe
Negyedik alkalommal rendezték meg Stuttgartban a Nyugat-Európai Magyar Néptáncfesztivált. Ezen a fesztiválon részt vett a Hageni Vadrózsa Magyar Néptáncegyüttes is. A rendezvény házigazdája a Stuttgarti Csöbörcsök Néptáncegyüttes volt. A fesztiválon hollandiai, svájci és németországi magyar néptáncegyüttesek találkoztak és mutatkoztak be a nézőközönségnek.
Táncház és tánctanításVadrózsa fiúkLánykarVadrózsák

2019 szeptember 27-én pénteken este a "Tekergő mesekorsó" címmel felnőtteknek szóló történeteket és vidám dalokat hallhattunk Both Zsuzsa és Hajós Erika előadásában. 20 órától az Üsztürü Zenekar adott koncertet, melyen közreműködött Kovács Norbert "Cimbi" és Lőrincz Hortenzia, valamint Berecz István. Az est hajnalig tartó táncházzal folytatódott.
2019 szeptember 28-án szombaton 11 órától Both Zsuzsa és Hajós Erika zenés-mesés előadással várta a gyerekeket. Ugyanezen délelőtt gyermek táncházat tartott Vas Mária Magdolna a Turai Banda kíséretében. Kora délután vette kezdetét az együttesek színpad bejáró próbája a helyszínen, melyet az Üsztürü Zenekar kísért. A fesztivál műsora 18:00 órától kezdődött, melyen tíz csoport szerepelt. A színpadi program két műsorrészből állt: elsőként a Hageni Vadrózsa Magyar Néptánccsoport szatmári táncokat mutatott be. Tizenkét produkciót láthatott a néptáncot kedvelő közönség a szeptember 28-i bemutató műsoron, melyet táncház követett az Üsztürü Zenekar nagyszerű kíséretével. Táncot tanított Lőrincz Hortenzia és Kovács Norbert "Cimbi", valamint Márton Csaba és párja, akik KCSP ösztöndíjasok.
Szeptember 29-én szakmai megbeszélésre várták a szervezők a fellépő együttesek vezetőit. 
A rendezvény házigazdája, a Csöbörcsök Néptáncegyüttes nagyszerű három nappal ajándékozta meg a résztvevő együtteseket, illetve a néptánc iránt érdeklődő közönséget egyaránt. A fesztivál egy villámcsődülettel zárult Stuttgart belvárosában a magyar néptáncsoportok segítségével.