Készülődés a Színház Fesztiválra Edmontonban

/ Deér Gábor András /
deer.gabor.andras képe
Az edmontoni színjátszó kör már lázasan készülődik a november végén esedékes II. Kanadai Magyar Amatőr Színházi Fesztiválra, vagyis a KAMASZ-ra.
veszekedesanappalibansegitokjelenetfiatal

Idén Edmontonban rendezik a Kanadai Magyar Amatőr Színházi Fesztivált, mely november 28-tól december 1-ig fog tartani. Az edmontoni színjátszó kör már heti több próbával készülődik a nagy eseményre, melyre öt Észak-Amerikai városból érkeznek társulatok. Ilyen távol az anyaországtól magyar nyelvű amatőr színházat működtetni hatalmas feladat. A program célja a közösségépítés, az önkifejezés, a magyar nyelv ápolása. A szereplők önkéntes amatőr színészek, akik a szabadidejüket feláldozva vágnak bele a nemes feladatba annak érdekében, hogy a magyar közösséget gyarapítsák.

Az első fesztivált 2018-ban rendezték Vancouverben mentorom, Szenthe Anna ötlete alapján, vagyis, hogy a térség magyar nyelvű amatőr színjátszó csoportjai egy közös rendezvényen valósíthassák meg a fent leírtakat. Idén Edmontonba került az esemény, továbbá 2 új várossal bővült a résztvevők száma.

Az edmontoni színjátszó csoport már második éve működik egyre nagyobb érdeklődéssel, mely az aktív tagok számán is meglátszik. Jelenleg 20 tagot számlál a kör, köztük 12 színész. A csoport két darabra készül, heti több próbával esténként. A színjátszó körben a 8 éves korosztálytól egészen a 80 évesig találhatóak tagok. 

A próbák rendkívül jó hangulatúak, szigorúan magyar nyelvű darabokra készülnek, melyeket kimondottan élvezet lesz nézni a fesztiválon.