Készen állsz a kalandra?

Időpont: 2019.szeptember 22. Helyszín: Zeist, De Vonk Cserkészpark

/ Némethné Scherman Piroska Mária /
nemethne.scherman.piroska képe
A csapatvezetők toborzásának, szervezésének, valamint a csodálatos verőfényes őszi időnek köszönhetően, mintegy negyvenen gyűltek össze a zeisti cserkészparkban, hogy az idei "cserkész tanévet" megnyissák.
ZászlófelvonásA mocsárbanNád a házam teteje, tetejeCsapatmunka

A hollandiai 70. sz. Attila cserkészcsapat évkezdő alkalmához a belgiumi Bocskai István cserkészcsapat is csatlakozott. Díszvendégként köszönthették körükben az Északnyugati Körzeti parancsnokot, Szőcs Lászlót, alias Gurut, aki Svédországból érkezett, valamint Várterész Viktort (Akela), a belgiumi csapatparancsnokot. Szintén új minőségében mutatkozott be az idei év ösztöndíjasa, Pacsura Dávid is, aki május végéig segíti majd a csapat munkáját.

A nap ünnepélyes zászlófelvonással, imával, illetve a napiparancs felolvasásával kezdődött.

"A helyes út a boldogság eléréséhez az, ha másoknak szereztek boldogságot." Lord Baden Powell

Nem maradhattak el a bemelegítő, jégtörő játékok sem. Az ismerkedést, rövid játékot ebéd követte. Ezt követően őrsökre osztva megkezdődött a foglalkozás. Négy állomáson kellett helyt álljanak a cserkészek, valamint az újonnan csatlakozó érdeklődők. A feladatok teljesítése alatt a gyerekeknek alkalmuk nyílt egymás, valamint a cserkészet megismerésére, ismereteik bővítésére, bátorságuk kipróbálására, a csapatmunkára, valamit a zene, ritmus, a közös éneklés erejének megtapasztalására. Pihenésként tea és házi sütemények mellé tombola nyereményeket sorsoltak ki a szervezők, ahol a cserkészetben hasznos tárgyakat lehetett nyerni. 

Az egész délután, bensőséges, családias, jó hangulatban telt. A program elmaradhatatlan záróeleme a tábortűz körüli vidám éneklés volt. A nap végére az egész napos szabadlevegős tevékenységben kellemesen elfáradva, de új ismeretségekkel, élményekkel gazdagodva búcsúztak a gyerekek és a felnőttek is egymástól. A nap végén a takarítás, pakolás előtt még a szervezők is kipróbálhatták a négy méteres magasságban felszerelt kötélpályát.

Hálás köszönet illeti a csapatvezetőket, a Lobozár családot, a kedves cserkészvezetőket, Vikit és Matyit, valamint a szülőket, segítőket, akik mind saját tehetségükkel segítségükkel, járultak hozzá az élménydús naphoz.

"A helyes út a boldogság eléréséhez az, ha másoknak szereztek boldogságot." 

 A napi parancs teljesítve.