Kelownai november

Eseményeink összefoglalója

/ Jancsó Antónia /
jancso.antonia képe
Az Okanagani Magyar Ház a novemberi hónapban sem pihent. Számos rendezvény volt, amire a magyarság szívesen eljött.

Az események sorozatát az Irodalmi délután kezdte, amelyen téma az ELFOGADÁS volt. A forralt bor ismét megteremtette a kellő hangulatot, a különböző verseket, enyhén pszichológiai vonatkozásban boncolgattuk. Úgy gondolom, erről a szombatról mindenki haza tudott vinni valamit az elhangzottakból. A következő ilyen alkalomra december 14-én, délután 2 órától kerül sor. Témának az AJÁNDÉKOZÁST választottuk, az ünnepek közeledtével úgy gondolom, hogy ez egy ideális téma, hiszen ajándékozni lehet egy mosolyt, egy jó szót, de egy verset is. Mindenkit buzdítok arra, hogy jöjjön el, és hozza el nekünk kedvenc versét, azzal megörvendeztetve az irodalomra nyitott közösséget.

A hónap folyamán a Magyar Ház lelkes tagjai hurkát és kolbászt készítettek, több napon át dolgoztak. De a női kör sem lustálkodott, hiszen a november 16-i Tagsági Megbecsülés estéjére napokon át készült. Így szombaton az Okanagani Magyar Ház tagságának készítettek vacsorát. Ez egy hagyomány itt, Kelownán, hogy minden évben egy estét azoknak szentelnek, akik egész évben, minden alkalommal készségesen segítenek. Az este folyamán Pista zenélt, a tagság pedig jóízűen táncolt. Mindenki elégedetten távozott a Magyar Házból, hiszen a vacsora nagyon jól sikerült. Ezúton is hála és köszönet illeti mindazokat, akik szabadidejüket feláldozva, aktívan részt vállalnak a Magyar Ház életében!

Ezzel a vacsorával pedig csak remélni tudjuk, hogy új lendületet adtunk, hiszen következő hónap elején sor kerül a Karácsonyi bazárra, amelyre bár sokat kell készülni, megéri. Mindenkit szeretettel várunk eseményünkre, december 7-én 10 és 15 óra között! Lesznek hagyományos, magyar sütemények, töltött káposzta, hurka és kolbász, de még ajándéktárgyak is! Aki pedig megéhezne a vásárlásban, lehetősége nyílik gulyáslevest ebédelni.

Novemberben is folytatódott a magyar iskola, sőt a falak festését is újra kezdtük. A gyerekek lelkesen kezdték el a munkát, hogy az iskola falait díszítő népmese motívumok még szebbek lehessenek. Az elkövetkezendő hónapokban is ezen fogunk dolgozni, mert elhatározásom, hogy májusban teljes pompájával adjuk majd át a magyar iskolát, gyermekbaráttá alakítva, olyan helyszínként, ahova minden gyerek szívesen érkezik és tölt el minél több időt.