Karácsonyi vásár New Brunswick-ban

/ Santana Cadena Diána /
santana.cadena.diana képe
New Brunswick-ban 2019. december 14-én rendezték meg a karácsonyi vásárt, melynek az Amerikai Magyar Alapítvány (American Hungarian Foundation) adott otthon.
Körülbelül 700 vendég látogatott el a vásárraA 27 stand egyikeMagyar Apparel pólókNépzenei, néptáncos programokat is láthattak az érdeklődők

Az alapítvány épülete megtelt élettel azon a napon. Már az utcán kürtős kalács illata fogadta az embereket a bejárat előtt leparkolt kalácsos autóból. A körülbelül 700 érdeklődőt széles választék várta 11-19 óra között, a 27 standon válogatni lehetett az ékszerek, mézeskalácsok, dísztárgyak, magyar ihletésű pólók, karácsonyfadíszek között. Éhen sem maradt senki, hiszen hústermékek, sült kolbász, pogácsa, házi készítésű sütemények és forralt bor is kapható volt a helyszínen. 

A nap folyamán néptáncos produkciókat lehetett látni a Regös tánccsoport, és a Mákvirág táncegyüttes Icipici csoportja előadásában, valamint a rövid népzenei koncertek és a spontán kialakult nótázás is emelkedett hangulatot teremtettek.

A helyszínre látogatók a vásáron kívül az alapítvány épületében helyet kapó múzeum ideiglenes kiállításait is megtekinthették, egyik ilyen volt a "Sidney and Clara (Szego) Roberts Trust" festménykiállítás, valamint a "Festival of Trees" karácsonyfa-kiállítás, ahol többek között magyar, görög katolikus, ír, mexikói, lengyel, olasz, amerikai, japán stílusban feldíszített karácsonyfák mutatták be a különböző nemzetek díszítési szokásait. 

Jómagam néptáncosként és eladóként is részt vettem az eseményen, amely – azt gondolom – nagyszerű alkalom volt a találkozásokra, beszélgetésekre, az ünnepre való lelki készülődésre.