Karácsony az edmontoni közösségben

/ Fábrik Eszter Dalma /
fabrik.eszter.dalma képe
Az edmontoni magyar közösségünkben advent 3. vasárnapja már karácsonyi hangulatban telt.

 

December 17-én délelőtt 10 órától a Szent Imre Magyar Katolikus Templomban ünnepi szentmisére került sor. Ezt követte a Szent Imre Magyar Iskola és a 26. Edmontoni Prohászka Ottokár Cserkész Csapat közös betlehemi előadása. A "St Emeric Parish children’s ministry" is készült karácsonyi műsorral. A gyerekek ajándékokat kaptak Szent Miklóstól.

A nap folytatásaként a gyerekek közösen elfogyasztották ebédjüket, majd kézműves foglalkozáson készíthettek befőttes üvegből szebbnél szebb ötletes hóembereket.

     

Délután a Kálvin Magyar Református Templomban kezdődött az ünnepi istentisztelet. A karácsonyi műsorok sorát a "St Emeric Parish children’s ministry" nyitotta, ezt követte a cserkészcsapat és a magyar iskola betlehemi játéka, majd a református vasárnapi iskolai gyerekek karácsonyi szavalása. Az ünnepség a Csendes éj közös eléneklésével zárult. A gyülekezet szeretetvendégség keretében finom karácsonyi menüvel készült az alsó szinten, ahol hagyományos magyar karácsonyi ételeket kóstolhattunk, mint például a töltött káposzta és különféle sütemények. Kellemes hangulatban telt a vacsora.