Jótékonysági vásáron vett részt a Teleház

/ Vadlövő Gabriella /
vadlovo.gabriella képe
Verőfényes napsütésre ébredtünk 2023. december 17-én az észak-macedón fővárosban. Mintha az időjárás is tudta volna, hogy az előző napok esőzései után most száraz, meleg időre van szükségünk. Jót tett velünk, mert mi is jót tettünk. Jótékonysági vásáron vett részt a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezete.
A magyar standHatalmas volt az érdeklődésMagyar finomságokMindent eladtunk

A szkopjei Jézus Szent Szíve római katolikus templom udvarában minden év decemberében megszervezik a jótékonysági vásárt, amelyen a Teleház is részt szokott venni. Több stand áll ilyenkor a templom udvarában, és különféle díszeket, ételeket, italokat, emléktárgyakat lehet venni. A vásáron eladott termékekből befolyt összeget pedig a Caritasnak juttatják el.

Többször említettem már, mennyire lelkes, kitartó, és aktív a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezete. Időt, energiát nem kímélve, pénzt nem sajnálva vesznek részt a különféle rendezvényeken. Mi sem mutatja ezt jobban, mint éppen az, ahogyan erre a jótékonysági vásárra készültünk. A vásárra ugyanis házi készítésű süteményekkel érkeztünk. Volt krumplis pogácsa, mákos bejgli, fahéjas csiga, töpörtyűs pogácsa, mézeskalács, és még sok más finomság. A karácsonyi vásárok hangulatát idézve pedig forralt borral is készültünk.

A vásáron elsősorban azok vásároltak, akik a délelőtti misén is részt vettek, de voltak, akik az utcáról is betértek körülnézni, és végül nem is távoztak üres kézzel. A standunkat roskadásig megpakoltuk, mégis alig több mint egy óra alatt mindent eladtunk.

Csodálatos érzés volt látni azt, mennyire ízlettek mindenkinek a süteményeink, és ennél csak az volt a szebb, hogy a bevétel jótékony célra ment.