Izgatott készülődés, örömteli várakozás, csomagokat hozott a Mikulás Szkopjéba is

/ Vadlövő Gabriella /
vadlovo.gabriella képe
Leveleket írtunk a Mikulásnak, és adventi koszorúkat készítettünk közösen december első hétvégéjén a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezetében. Ezúttal a legkisebbek szorgoskodtak: rajzoltak, festettek és díszítettek, miközben a szüleik adventi koszorúkat készítettek.
Adventi koszorú készítéseÍrjunk levelet a MikulásnakLevél a MikulásnakA kívánságok

Írjunk levelet a Mikulásnak? Fonjunk koszorút? Készítsünk díszeket? Vagy inkább rajzoljunk valamit? Nehéz lett volna dönteni, de szerencsére nem is kellett. Mindent kipróbálhattak a szkopjei magyar szervezet legkisebb tagjai.

Karácsonyi, és Mikulás dalok, ollócsattogás, gyermekkacagás. Vidámsággal, és az ünnepi időszak varázsával telt meg a szkopjei Teleház. Kicsik, és nagyok egyaránt izgatottan vettek részt a készülődésben. Míg a felnőttek koszorúkat fontak, addig a gyerekek levelet írtak a Mikulásnak. A levélben pedig természetesen, a kívánságaik kaptak helyet. De mit is kérjünk a Mikulástól? Miután a legkisebbek döntésre jutottak, és megírták, vagy lerajzolták kérésüket, csatlakoztak szüleikhez, és segítettek nekik a koszorúfonásban. Szebbnél szebb kreációk készültek az alapanyagokból, a koszorúkat pedig később az alkotók haza is vihették.

Néhány nappal később pedig már édességcsomagokkal érkezett a Mikulás a szkopjei magyar gyerekekhez. Korábban a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezetének helyiségeiben történt a csomagosztás, a koronavírus-járvány miatt azonban az elmúlt években házhoz ment a nagyszakállú, és ezt a gyakorlatot továbbra is folytatja a Teleház.

A gyerekek nagy buzgalommal tisztították cipőiket. Szkopjéban is jól tudják, hogy csak akkor hoz ajándékot a Mikulás, ha a csizmácskák csillognak-villognak. A cipőtisztítás után pedig nem maradt más, csak az izgatott, ugyanakkor türelmes várakozás. És nem is kellett sokáig várni, a Mikulás négykerekű szánján gyorsan megérkezett mindenkihez. A gyerekek kitörő örömmel fogadták őt, és a puttonyából elővarázsolt finomságokat is.

A csomagosztás már hagyománynak számít a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezeténél. A Teleház Mikulása több mint 20 gyerekhez látogatott el.