IV. Bécsi Magyar Bál

/ Fazekas Csilla /
fazekas.csilla képe
A Club Pannonia immár negyedik alkalommal szervezte meg a Bécsi Magyar Bált október 14-én, szombaton. Idén először nem az Eschenbach palota, hanem az Arcotel Wimberger díszterme adott otthont a rendezvénynek, melyen több mint kétszázan vettek részt. Érkeztek vendégek Ausztriából, Magyarországról, de még Angliából, Hollandiából és Szlovákiából is.
Bál1Bál2Bál3Bál4

A bál nyitányaként a Palenik József által vezetett mosonmagyaróvári Lajta Néptánccsoport tagjai tüzes csárdást táncoltak, majd Radda Marika, a Club Pannonia elnöke köszöntötte a résztvevőket magyar és német nyelven. Elnökasszony üdvözölte Dr. Perényi János, bécsi magyar nagykövet képviseletében megjelent Bóta Zsolt követ urat, Kramer-Ellison Elisabeth, budapesti osztrák nagykövet képviseletében megjelent Köhler Ulrike követ asszonyt és Molnár Máriát, a Bécsi Collegium Hungaricum igazgató asszonyát, valamint megköszönte a főszponzorok, a Casinos Austria AG, a TK MAXX KG és a Zsolnay Porcelán Bécs nagyvonalú támogatását.

Elnökasszony beszédét követően Dr. Perényi János, bécsi magyar nagykövet képviseletében Bóta Zsolt követ köszöntötte az est vendégeit. Kiemelte, hogy mennyire szoros és gyümölcsöző a kapcsolat az osztrákok és magyarok között, a két nép mindig is szerette a közös mulatságot. Beszélt arról is, hogy bár ősszel a szüreti bálok ideje van, szép hagyomány, hogy immár negyedik alkalommal ebben az időszakban Bécsben magyar bált is tartanak. Megköszönte a szervezők munkáját és jó szórakozást kívánt az este további részéhez. 

Ezután a rendezvény két moderátora, Ujvári Péter, a Magyar Diákok Egyesületének (MDE) volt elnöke és Paluska Zsuzsanna, az MDE kultúráért felelős vezetőségi tagja bemutatta a diákszervezetet és üdvözölte a megjelent diákokat, akik idén a korábbi évekhez képest sokkal nagyobb számban vettek részt a bálon. Az MDE a hagyományokhoz híven idén is segítette a rendezvény megszervezését.

A moderátorok köszöntőjét követően a világhírű Győri Balett két táncosa, Matuza Adrienn és Hégli Zoltán mutatott be egy csodálatos részletet Kodály Zoltán Romance című darabjából. A koreográfiát Velekei László, Harangozó-díjas koreográfus állította össze. A Kossuth-díjas Kiss János által vezetett világhírű Győri Balett művészeinek hatalmas sikere volt.

Este tíz órától a vállalkozókedvű vendégek a rulettasztal mellett tehették próbára szerencséjüket, míg a táncparketten a zenéé és a táncé volt a főszerep. A talpalávalót a Wolf Show Dance Band szolgáltatta.

Tizenegy órától a vendégek kívánságára Ekker Balázs, világ- és Európa-bajnok profi táncos, a latin amerikai táncok osztrák mestere, az ORF Dancing Stars című műsorának győztese feleségével, Ekker-Guschelbauer Aliccal szórakoztató táncórát tartott, melyen minden táncra vágyó pár nagy élvezettel részt vett.                

Az éjféli tombolasorsoláson rendkívül értékes nyeremények találtak gazdára, többek között a Maxx Business Group, a Zsolnay Porcelán, számos magyarországi hotel, bécsi magyar vállalkozó és szervezet felajánlásainak köszönhetően.

A remek zene mellett éjszakába nyúlóan szórakozott a vendégsereg, miközben a kapcsolatépítésre is volt lehetőség.

A szervezők ígéretet tettek az V. Bécsi Magyar Bál megszervezésére is.