IV. Magyar Nap Chicagóban

D.C. United vs. Chicago Fire labdarúgó mérkőzés

/ Rácz Eszter Anna /
racz.eszter.anna képe
Ismét megrendezték a Magyar Klub és a Chicagói Főkonzulátus segítségével a Magyar Nap az MLS liga labdarúgó mérkőzés keretein belül. Ezen a napon megint magyar színekbe borult a Toyota Park 133-as szektora. A Chicago Fire a D.C. United csapatát látta vendégül.
Aláírás osztás közbenAláírás osztás közbenA magyar szurkolókMagyar szrukolók a lelátón

A lelátókon összegyűlt emberek nagy többsége a Schweinsteiger vs Rooney csatát akarta látni, nem úgy, mint a magyar szurkolói közönség, akik a Nikolics Nemanja vs Stieber Zoltán párharc miatt gyűltek össze. A hideg és szeles idő ellenére közel 70 magyar látogatott ki a meccsre és buzdította a fiúkat zászlókkal, és az otthonról hozott rigmusokkal. Bár gól nem született, ennek ellenére a lelkes szurkolók töretlenül kitartottak kedvenceik mellett a meccs utolsó percéig.

A pályán végül csak Nikolics játékát élvezhették a nézők a 62. percig, míg Stiebert a pálya széléről köszönthették a nevének a kántálásával, amire örömmel integetett fel a szurkolókhoz. A meccs végén a szurkolók a szektornál fogadták hatalmas üdvrivalgással a magyar játékosokat, akik fényképekkel és autogramokkal köszönték meg a buzdítást.

Nikolics Nemanja a Bocskai Rádiónak adott interjújában megköszönte a magyar drukkereknek, hogy ismét kilátogattak a meccsre: „A helyi magyarok újabb akciója viszont nagyon megható, és elmondhatom, hogy nincs olyan MLS-meccs, hogy ne lássak a lelátón magyar zászlót vagy ne jönne oda hozzám legalább néhány magyar szurkoló. A chicagóihoz hasonló kezdeményezéssel ugyanakkor még sehol sem találkoztam, de példaértékű ez a közös szurkolás.”

A mérkőzésen részt vett Szöllősi György, a magyar futball és Puskás-ügyekért felelős utazó nagykövet is, aki ráerősített a labdarúgó szavaira, miszerint a foci összehozza a magyarokat és közösséget épít: „Nagy öröm volt magyarok között magyar futballistáknak szurkolni Chicagóban. Ugyanazt, amit két évvel ezelőtt az Európa bajnokságon megtapasztalhattunk azt ma is láthattuk, hogy a foci felvillanyozza az embereket, összehozza a magyarokat, a hideg és az eső ellenére jókedvre derít mindenkit és remek közösséget kovácsol.”

Demeter András a Magyar Klub elnöke és dr. Bencsik Zita főkonzul is biztosította a drukkereket, hogy jövőre is folytatják ezen hagyományukat és tovább szurkolnak a magyar focistáknak.

 

Nemzeti Sport cikk és galéria

http://m.nemzetisport.hu/legiosok/mls-magyar-buzditas-magyar-nap-chicagoban-kepgaleria-2666225?fbclid=IwAR0ua-SwU6XtETbA0eiLzkPwXICgbXFjujPIhvVU0_YIev1PMt2IEkvND2E

http://m.nemzetisport.hu/galeria/magyar-nap-chicagoban-1091?fbclid=IwAR2H9Xgz5Bf0kpp4_giEv4vRtbC1M2u8fHh8lqdzcOwyIJaZ7_vvhSzPrMI