Itt a farsang áll a bál – jelmezbál Strasbourgban

/ Angyal Réka /
angyal.reka képe
A Strasbourgi Magyar Kultúregyesület szervezésében január 8-án rendezték meg a már hagyományos Magyar Farsangi Ünnepet. A mulatságon nemcsak gyerekek, de a felnőttek is jelmezbe bújhattak.
JelmezbálMagyar Farsangi ÜnnepMagyar Farsangi ÜnnepJelmezbál

A Mesevár foglalkozás magyar órájával kezdődött a délután. A kézműves-foglalkozáson – hogy elűzzük a telet – népi gyermekhangszereket készítettünk: zümmögőt, dúdolót, kotkodát és csörgőt. Ezután farsangi énekek tanulása, és közös éneklés következett.

A délután második felében mindenki felöltötte jelmezét és kezdetét vette a jelmezbál. A közel huszonöt jelmezes résztvevőt szigorú, háromtagú zsűri bírálta. A résztvevők egyenként járultak a közönség elé, volt, aki énekkel, tánccal vagy szavalattal dobta fel a látványt. A zsűri három kategóriában díjazta a jelmezeket. Mindhárom kategóriában három győztest jutalmazott.

Míg a versenyzők a zsűri döntésére vártak, addig mi a lovaggal, a vámpírral, a hercegnővel, a szellemmel és egyéb mókás jelmezesekkel roptuk a táncot, illetve játszottuk kedvenc népi játékainkat. A zsűri nemcsak szigorúnak, de igazságosnak is bizonyult, hiszen a kézzel készített, legötletesebb jelmezek nyerték a fődíjakat, ráadásul minden részvevő kapott jutalmat.

Jó volt ismét együtt énekelni, játszani, táncolni!

A, a, a, a farsangi napokban,

A farsangi napokban,

Legyünk mi is vígabban,

A, a, a, a farsangi napokban.