Az Isztambulban élő magyarság farsangja

Az Isztambuli Magyar Intézet a házigazda a helyi magyarság álarcosbálján

/ Nyitrai Marianna /
nyitrai.marianna képe
Az Isztambulban élő magyarság együtt mulatott februárban az Isztambuli Magyar Intézet jóvoltából és az Isztambuli Magyar Kulturális és Baráti Társaság szervezésében.
Farsang Isztambulban...Thomas Magnum az IMI-benTombolahúzás

2020 februárjában az Isztambulban élő magyarság együtt ünnepelte az esztendő egyik legtréfásabb hangulatú "ünnepét" a farsangot. A helyszínt -mint mindig - az Isztambuli Magyar Intézet adta. Csapata sok fáradozással a lebonyolítást segítette. A szervezésben az Isztambuli Magyar Kulturális és Baráti Társaság is szorgoskodott. A vacsora egy részét "batyus" módszerrel biztosítottuk. Magyarország Isztambuli Főkonzulátusa helyi finomságokkal és finom magyar borokkal lepte meg a mulatókat. A magyar vendégszeretetet a város más nemezetiségű meghívott diplomatái is élvezhették.

Fodor Gábor az Intézet igazgatója és az est házigazdája röviden üdvözölte az egybegyűlteket. Az est fénypontja a tombola volt, melynek befolyt összege a Magyar Iskola javára gyűlt. A zenét a "Saral-Brothers" szolgáltatta, így kiváló hangulatban telt az este. Emre Saral, a testvérek egyike nagyon jól tud magyarul, ők édesapjával és többekkel Ankarában tartanak fenn egy egyesületet, mely a Török-Magyar Baráti Társaság nevet viseli. Ilyenformán Isztambul és Ankara aktív kapcsolatot tart fenn a magyar kultúra pártolására Törökországban.