Iskolabál Sydneyben

Ballagás és megemlékezés a negyven éves magyar érettségiről

/ Reményi Tamás /
reményi.tamás képe
Szeptember 22-én a Magyar Iskola szervezésében, a Délvidéki Magyar Szövetség épületében megrendezték az idei év iskolabálját. A ballagás megünneplésén túl az idei évben a magyar érettségi negyvenedik évfordulójáról is megemlékeztek az ünneplők.
Dr. Mikola István köszönti az ünneplőketA Magyar Iskola alsós tanulóinak műsoraAz idei tanévben négy diák fejezte be tanulmányait a Magyar IskolábanA teltházas rendezvényen közel kétszázötvenen vettek részt

A teltházas gálaesten a közel 250 ünneplőn túl Magyarország új nagykövete, Dr. Mikola István is tiszteletét tette, Fráter Olivér konzul társaságában. Az ünneplőket a Délvidéki Magyar Szövetség nevében Piri József köszöntötte, majd Dr. Mikola István és a Magyar Iskola jelenlegi igazgatója, Harasta Emőke, valamint az New South Wales-i Nyelviskolák Szövetsége nevében, Albert Vella elnök szólalt fel. Az elnök kiemelte a Magyar Iskolával való együttműködés és az ott zajló munka fontosságát, valamint hangsúlyozta annak jelentőségét, hogy negyven éve van lehetőség New South Walesben magyar nyelvből érettségit tenni!

Az ünnepi esten az általános iskola tanulóinak műsorát követően került sor a ballagásra. Albecz Judit osztályfőnök vezetésével ebben az évben Fazekas Attila, Kis Anett, Kovács Viktória és Turcsányi Csilla fejezte be tanulmányait az iskolában. Az ünnepség zárásaként az elmúlt negyven év során a Magyar Iskolában érettségiző résztvevők álltak sorfalat a ballagók előtt.

Az ünnepi vacsorát követően keringővel nyitották meg a bált a ballagók, az iskola tanulói és a Köröcsi Csoma Program ösztöndíjasai együttműködésével, ezt követen a ballagó diákok szüleikkel táncoltak, majd egy fergeteges mulatság vette kezdetét hajnalig.

Isten éltesse a Magyar Iskolát és kívánunk még rengeteg magyar érettségit tevő diákot az iskolának és a magyar közösségnek!