Ifjúsági Táncház Washington DC-ben

Az ifjúságé a főszerep a Nagykövetségen

/ Hajdu Bence Zsolt /
hajdu.bence.zsolt képe
Az Amerikai Magyar Nagykövetség adott helyszínt az első ifjúsági táncháznak, amit Washington DC-ben rendeztek. A környék fiatal táncosai mind összegyűltek, hogy mulathassanak egy jót, és új táncokkal ismerkedhessenek.
Ifjúsági Táncház - Washington DCIfjúsági Táncház - Washington DCIfjúsági Táncház - Washington DC

2024. február 3. különleges dátum marad a Washington DC közelében élő táncolni vágyó fiatalok számára, ugyanis legelső alkalommal tartottak a fiatal felnőtt korosztály számára táncházat. Az eseményre a vártnál sokkal többen érkeztek, nemcsak a szövetségi kerület környékéről, hanem New Jersey-ből is érkeztek táncolni vágyók. 

A jó hangulatot a Fészer Banda biztosította, akik New Brunswickban alakultak, és azóta is biztosítják a jó hangulatot szerte az államokban, a néptánc oktatásért pedig a környék Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasai voltak a felelősek. A táncházban különböző erdélyi, moldvai, és magyarországi táncokkal ismerkedhettek a fiatalok, akik között nemcsak magyarok, hanem amerikaiak is szép számmal megjelentek

A táncház sikerét mutatja az is, hogy készülőben van már a következő hónapra egy hasonló tematikájú táncház, ami a mostanival ellentétben a kisgyermekeket helyezi előtérbe.