Ifjúsági est Hannoverben

/ Juhos Barnabás /
juhos.barnabas képe
Ismét ifjúsági alkalomra került sor, a Menkéné Pintér Magdolna vezette Észak-Németországi Magyar Református Lelkigondozói Szolgálat szervezésében.
Vicc mesélésPizzakörülíró játékIstenképek

Januárban a magyar ifjak egy rendkívüli alkalmon vehettek részt, melyet joggal nevezhetünk nem pusztán ifjúsági bibliaórának, hanem ifjúsági estnek. Ugyanis a jelen lévő fiatalok az egész éjszakát a rendelkezésünkre bocsátott lakásban tölthették, így lehetőség nyílt több és színesebb program szervezésére, melyek a felhőtlen jókedv mellett a közösség lelki épülését és a kapcsolatok elmélyülését segítette.

A helyszínt Gősi Júlia, a hannoveri gyülekezet lelkes presbitere saját lakásán biztosította. Mivel késő délután kezdődött az alkalom, és többen messzebbről érkeztek, ezért közös vacsorával indult a találkozó. Mindenki maga készíthette el saját ízlésének megfelelő pizzáját. A következőkben pedig kis kártyák segítségével ismerkedő beszélgetés vette kezdetét, több információt megtudva egymásról, az újonnan érkezőkről.

Az est további része is igen gazdag volt különféle programokban. Az ismerkedést követően egy vetélkedő következett, melynek keretén belül 30 általános műveltséget érintő kérdésre kellett választ adni, figyelembe véve a pontosságot és a gyorsaságot.

Ezután fokozatosan tértünk rá az est központi témájára, az istenképekre. A jelenlévők kétfős csoportokat alkotva beszélgettek olyan kérdésekről, melyek a témát hivatottak felvezetni. Így szó esett többek között arról, hogy ki mit ért istenkép alatt, kinek milyen az istenképe, milyen a helyes istenkép, és hogyan lehet azt felismerni.

A továbbiakban az Alias nevű társasjáték biztosította a jókedvet. Ráadásul a szórakozás mellett, ez a játék tökéletesnek bizonyult ahhoz is, hogy a magyar nyelv ritkán használt szavait is gyakorolhassa a társaság.

Az óra ekkor már éjfél után járt, azonban még nem maradhatott el az est egyik legjobban várt programpontja, a közös viccmesélés. Ez előre meg volt hirdetve, hogy aki csak tud, hozzon magával számára kedves, keresztény alkalomhoz megfelelő vicceket.

Kifáradva a jóízű nevetésben, többen lefeküdni tértek, akiknek pedig még volt energiájuk és kedvük, azok társasjátékoztak vagy csak beszélgettek.

Másnap reggel ért véget az alkalom egy búcsú reggelivel, ahol sikerült arról is beszélnünk, hogy milyen programok várhatóak a következőkben.