Ifjúsági délután a buffalói Magyar Házban

A Mikulás Buffalót sem hagyta ki ajándékozó körútjából

/ Melich Krisztina /
melich.krisztina képe
December harmadikán a buffalói Magyar Ház (Hungarian-American Social Club) gyermekzsivajjal telt meg. Nemcsak a táncház ígérte szórakozás vonzotta a helyi magyarokat a klubba, hanem a Mikulás érkezése is, aki a nagy földrajzi távolság miatt valamivel korábban érkezett erre a tájra.
Ifjúsági délután Buffalo_1Ifjúsági délután Buffalo_2Ifjúsági délután Buffalo_3Ifjúsági délután Buffalo_4

Jelentem, a Buffalo környéki gyerekek is jók voltak idén! Mindenkinek jutott valami. Sőt, alaposan megtáncoltak az ajándékért, mert a torontói Kodály Táncegyüttes tagjai táncházzal és játékokkal szórakoztatták a közönséget a várakozás ideje alatt. A Mikulás és a tánc okozta izgalmak után jólesett a finom gulyás és a sok-sok házi sütemény a közösségnek. A szervezők munkáját dicsérte, hogy valamennyi résztvevő elégedett mosollyal távozott.

Ha valaki azt kérdezné: hogyan kerültek a torontói (kanadai) fiatalok a buffalói (USA) Magyar házba, a válasz: a két város közötti távolság mindössze 170 km, igaz, hogy államhatár húzódik közöttük. A rokoni szálakat azonban nem lehet elvágni ilyen könnyen. Ahol a nagyszülők az USA-ban maradtak, oda vissza-visszatér Kanadából a gyermek és az unoka is néhanapján. Szájer Gizella, Farkas Karoline anya és leánya, a Kodály táncegyüttes maroknyi csapatával (Gál Zita, Vanderploeg Attila és Melich Krisztina KCSP) színesítették az Ifjúsági délutánt Buffalóban.